מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות שקיפות עורפיתליאתוש09/06/2009
שלום רב,
אני בת 41 בהיריון ראשון לאחר IVF ,שבוע 15 . בבדיקת שקיפות עורפית שעשיתי לפני שבועיים,
יצאה לי תוצאה של קפל צוארי : 1:00 שנאמר לי שהיא תוצאה תקינה , ואתמול קיבלתי את התוצאה המשוקללת עם בדיקת הדם papp a שמאוד מדאיגה אותי : 1:25 סיכון משוקלל לתסמונת דאון. הערכים בבדיקת הדם היו : papp a 0.57
free beta hcg 3.18
כמובן שאני מתכוונת לעשות מי שפיר , אבל הדאגה מוציאה אותי מהדעת , רק בשבוע הבא יש לי סקירת מערכות מוקדמת ולפחות עוד שבועיים וחצי - שלושה ,מי שפיר. אני מודעת לכך שהגיל שלי הוא הפרמטר הקריטי בתוצאות והוא זה שמעלה את רמת הסיכון .
רציתי לשאול את הרופאים , האם התוצאה הלא תקינה הזו צריכה להדיר שינה מעיניי או שיש סיכוי טוב שהכל בסדר.... סטטיסטית אני מבינה את הסיכון והסיכוי , אני רוצה להבין הלכה למעשה , מהחיים, מהניסיון המקצועי ,וכמובן מהניסיון של בנות כאן בפורום , שאולי קיבלו תוצאות דומות ואח"כ במי שפיר , החשש התבדה ?
אודה על כל התייחסות
ליאתוש המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאתוש10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון והסיכוי
ד''ר יזהר בן שלמה10/06/2009כפי שהצעת, הגיל הוא הפקטור המרכזי. 1:25 אומר, ש24 ילדים מהריונות כאלה יוולדו בריאים לחלוטין. מכאן, שאת יכולה לישון בשקט, עד שהבדיקות יאשרו שהכל בסדר (96% סיכוי לכך). יתר על כן, היות הקפל העורפי דק, מעיד על כך שכנראה שהעובר שברחמך תקין, על אף גילה של אמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאתוש11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)