תוצאות שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות שקיפות עורפית
    ליאתוש
    09/06/2009

שלום רב,

אני בת 41 בהיריון ראשון לאחר IVF ,שבוע 15 . בבדיקת שקיפות עורפית שעשיתי לפני שבועיים,
    יצאה לי תוצאה של קפל צוארי : 1:00 שנאמר לי שהיא תוצאה תקינה , ואתמול קיבלתי את התוצאה המשוקללת עם בדיקת הדם papp a שמאוד מדאיגה אותי : 1:25 סיכון משוקלל לתסמונת דאון. הערכים בבדיקת הדם היו : papp a 0.57
    free beta hcg 3.18
    כמובן שאני מתכוונת לעשות מי שפיר , אבל הדאגה מוציאה אותי מהדעת , רק בשבוע הבא יש לי סקירת מערכות מוקדמת ולפחות עוד שבועיים וחצי - שלושה ,מי שפיר. אני מודעת לכך שהגיל שלי הוא הפרמטר הקריטי בתוצאות והוא זה שמעלה את רמת הסיכון .

רציתי לשאול את הרופאים , האם התוצאה הלא תקינה הזו צריכה להדיר שינה מעיניי או שיש סיכוי טוב שהכל בסדר.... סטטיסטית אני מבינה את הסיכון והסיכוי , אני רוצה להבין הלכה למעשה , מהחיים, מהניסיון המקצועי ,וכמובן מהניסיון של בנות כאן בפורום , שאולי קיבלו תוצאות דומות ואח"כ במי שפיר , החשש התבדה ?
    אודה על כל התייחסות
    ליאתוש המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• מקפיצה

ליאתוש
    10/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכון והסיכוי

ד''ר יזהר בן שלמה
    10/06/2009

כפי שהצעת, הגיל הוא הפקטור המרכזי. 1:25 אומר, ש24 ילדים מהריונות כאלה יוולדו בריאים לחלוטין. מכאן, שאת יכולה לישון בשקט, עד שהבדיקות יאשרו שהכל בסדר (96% סיכוי לכך). יתר על כן, היות הקפל העורפי דק, מעיד על כך שכנראה שהעובר שברחמך תקין, על אף גילה של אמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליאתוש
    11/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו