בדיקת סיסי שיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סיסי שיליה
    לילך
    16/06/2009

אני חייבת שמישהו יענה לי, זה הריון ראשון אין לי מושג מכלום! אם הבדיקות הגנטיות יצאו טובות ואין חשש לשום מום גנטי, האם עליי לבצע בדיקת סיסי שיליה? האם זו בדיקת חובה בכל אופן?
    בבקשה, תענו לי מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיסי שיליה

הוספת תגובה

• שלום לילך

הילה
    16/06/2009

קודם כל יש המון חומר באינטרנט בנושא והרופא שלך צריך להסביר לך את כל הבדיקות שאת
    צריכה לבצע לאורך ההריון. באופן כללי בדיקת סיסי שליה היא בוודאי לא חובה ובדרך כלל
    מבוצעת במקרים בהם באמת יש חשש אמיתי לכך שהעובר חולה בגלל ששני ההורים נשאים של
    מחלה גנטית. במקרה כזה יש סיכוי של 25-50% למחלה בעובר.
    אם הבדיקות הגנטיות תקינות בדרך כלל לא עושים בדיקת סיסי שליה גם בגלל
    שיש אחוז יחסית מוגבר (לעומת בדיקת מי שפיר) של הפלות בעקבות הבדיקה כ - 1-2% .
    בכל מקרה תתיעצי עם רופא נשים שלך לגבי הבדיקות שאת אמורה לבצע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

לילך
    16/06/2009

היי הילה,
    תודה על התגובה, זה בערך מה שחשבתי, מחר אני אוודא את זה עם הרופאה שלי. אבל לפחות אני רגועה עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שום סיבה לבצע

ד''ר יזהר בן שלמה
    16/06/2009

בדיקת סיסי שליה מיועדת למי שהסיכוי שלה למום כרומוזומלי הוא גבוה, אם בשל גיל או בשל סיפור קודם.
    הרגעי ושוחחי עם הרופא המטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו