חששות בסוף הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות בסוף הריון
    נטלי
    24/06/2009

שלום רב ובוקר טוב
    קראתי כאן שאלתה של מישהי לגבי מעקב הריון במיון יולדות החל משבוע 39 ולבי זה שנהוג לעשות זאת יותר בשבוע 40 מלא. שמעתי על מספר מקרים בהם נשים הלכו להיבדק בשבועות 39+ וגילו להם מיעוט מי שפיר למרות מוניטור תקין ותנועות עובר תקינות, דבר שחייב לפעמים מתן זירוז. אני נמצאת בשבוע 39+ מרגישה תנועות, וחוץ מצירים סדירים אין לי שום תלונות. מה מבטיח לי באמת חס וחלילה שאין לי מיעוט במים? האם יש מיעוט שנחשב לסביר בעוד אחר נחשב לקריטי? אני יכולה לפנות עם הפניה לבדיקה כללית במיון? יש לי גם חברה שהלכה באופן ספונטני לקבוע תאריך לקיסרי ובבדיקות השיגרתיות הבחינו במצוקת עובר , בנשימה לא סדירה למרות שהיא הרגישה מצוין ומה שקרה שהכניסו אותה לאחר שעתיים לניתוח. ה US האחרון שביצעתי היה ביום חמישי שעבר והיה תקין. האם ללכת לפי תחושת הלב ולהיבדק ובכך לחסוך דאגות?
    אני יודעת שהדבר האחרון שנחוץ פה זה לחשוב שלילי, אבל בכל מקרה המקרים שאנו שומעים היום גורמים לי טיפה לדאגה והפגנת אחריות כלפיי וכלפיי התינוק שבדרך....
    תודה רבה, מ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות בסוף הריון

הוספת תגובה

• גם אני אשמח לדעת את התשובה - תודה!

סיגל
    24/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנועות הכי חשובות

ד''ר יזהר בן שלמה
    24/06/2009

ובמידה שאת חשה בהן היטב, כל השאר שולי. הממצא האפשרי בבדיקה במיון, עשוי להופיע בעיקר אחרי התאריך. אם נתחיל להוריד באופן כללי את שבוע הגברת המעקב, חדרי הלידה יוצפו ללא צורך והצדקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו