בדיקות דם לפני הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם לפני הריון
    ענת
    27/06/2009

עשיתי אתמול בדיקות דם שגרתיות ורציתי לבדוק אם התוצאות של 2 דברים חשובים שיצאו חריגות עשויות להשפיע הנסיון להרות או על המשך הריון תקין.
    TSH - 7.16
    FT4 - 12.8
    Iron - 80
    Ferritin - 18
    1. מאיזו רמה של TSH יש ליטול כדורים על מנת לאזן שלא יפגע בכניסה להריון?
    2. האם חשוב כבר מעכשיו לקחת תוסף ברזל או רק אחרי הכניסה להריון? הברזל שלי בדך כלל בטווח הנורמלי אבל אני מניחה שבגלל גרידה שעברתי לפני 3 חודשים מהריון ראשון שהפסיק להתפתח בהתחלה אז המחזורים הארוכים מהרגיל השפיעו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לפני הריון

הוספת תגובה

• בדיקות.

ד``ר איילון לחמן
    28/06/2009

לענת שלום.
    לכל מעבדה יש תחום נורמה שונה. הנורמה מופיעה בסוגריים ליד התשובה שלך. מאחר ולא ציינת הנורמה במעבדה קשה להתייחס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווחי נורמה על פי המעבדה שבה נבדקתי

ענת
    28/06/2009

TSH - 0.35 - 5.5
    תוצאה שלי - 7.16
    FT4 - 10.3 - 19.7
    תוצאה שלי 12.8
    Iron - 60 - 180
    תוצאה שלי - 80
    Ferritin - 20 - 167
    תוצאה שלי - 18
    מה שחשוב לי לדעת האם תת פעילות של הבלוטה ברמה כזו יכולה לפגוע בפוריות ואם יש צורך בכדורים.
    הולכת היום לקחת מרשם לברזל עד שיחזור לנורמלי, האם ברזל ברמה כזו יפגע בסיכוי להכנס להריון בביוץ הקרוב (כנראה מחר) או יזיק לעובר במידה ואצליח להרות בביוץ זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו