מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירלילך01/07/2009
שלום, אני בת 35 , הריון שלישי, בשבוע 18+5. תוצאות חלבון העוברי (תבחין מרובע כולל איניבין) - 1:5500 משוקלל עם השקיפות והסקירה. אני בהתלבטות רצינית בנוגע לדיקור מי שפיר בעיקר בגלל קרע ברחם בהריון השני. אני חוששת לצירים אחרי הדיקור וכן למקרה שבו חלילה תתרחש הפלה אחרי הדיקור. במקרה כזה אם אני מבינה נכון אאלץ לעבור חלילה הפלה בקיסרי? ומה עם סיכויי הריון נוסף? אשמח לשמוע חוות דעת. על פי הגיל אני צריכה לעשות. האם גם על פי הממצאים? האם לקחת בחשבון את נושא הקרע? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
ד''ר יזהר בן שלמה01/07/2009העליה האמיתית בשכיחותה של תסמונת דאון באה רק בגיל 40.
כשהתחלתי התמחות היה מקובל, שמגיל 37 ואילך מאשרים דיקור מי שפיר על חשבון המדינה. בהמשך הורידו את הגיל ל-35. בגיל זה הסיכוי (ללא סקר ביוכימי ושקיפות) לתסמונת הוא 1:270
כאשר בנשים צעירות הסיכון לתסמונת דאון, על פי בדיקות הסקר, הוא גבוה מכך, ממליצים דיקור. בצד השני של הסקאלה, אף אחד לא שולל את הזכות לדיקור מאשה שעברה את גיל 35 ובבדיקות הסקר נמצא סיכון נמוך מאד, כמו אצלך.
עלייך לזכור, שיש לך זכות (לא חובה) לבצע דיקור, ואת בהחלט יכולה לוותר על הזכות, אם הסקירות בסדר והביוכימיה טובה.
המצב הוא, שאף רופא לא יגיד את זה בקול רם, כי הם מפחדים להתבע על אי המלצה. מכאן, שעל בסיס הסטטיסטיקה שהצגתי לך, עליך לקבל החלטה, שאין עליה כותרת של המלצה שלי, אבל ההגיון בהחלט מאפשר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)