דחוף!! - תוצאת שקיפות עורפית 5.9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף!! - תוצאת שקיפות עורפית 5.9
    טלי
    02/07/2009

שלום,
    אני בת 23 בהיריון מס' 1,בשבוע ה-18 להיריון וחיה בארה"ב. בשקיפות העורפית נתגלה 5.9 מ"מ, תוצאה מלחיצה מאוד וכרגע אני בדרך לארץ להמשך בדיקות אשר יפריכו או יאששו את החששות.

אילו בדיקות עלי לעשות?

מה הסיכוי לעובר בריא עם תוצאה זו של השקיפות?

אשמח לעצות בהקדם האפשרי,
    תודה
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף.

ד``ר איילון לחמן
    02/07/2009

לטלי שלום.
    הבדיקה החשובה והמיהמנה ביותר הינה בדיקת מי השפיר,אשר תראה באופן חד משמעי באם העובר בריא או חס וחלילה פגוע.זאת במקביל לבדיקות על קול.(אגב אם תרצי אבצע זאת עבורך.).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשקיפות 5.9

טלי
    07/07/2009

ראשית תודה על התייחסותך הרצינית והמהירה, זה בהחלט הנחה אותי..

ביום ראשון ניגשתי לייעוץ גנטי בביה"ח "הדסה עין כרם" שם הפנו אותי לבדיקת מי שפיר ובדיקת אקו לב עוברי.
    אתמול ביצעתי את שתי הבדיקות. בבדיקת האולטרסאונד אקו לב עוברי נתגלה חור של כ-2 מ"מ במחיצה, אשר לפי הסבר הרופא ייתכן וייסגר עד הלידה.
    שאלותי הן:
    1. האם מום זה בלב מצדיק את תוצאת השקיפות העורפית, 5.9?
    2. האם מום לב מסוג זה מופיע בד"כ בליווי תסמונת דאון?
    3. האם ילד עם מום בלב כגון זה יכול לחיות חיים רגילים? היכן אוכל לקרוא על הנושא?

בתודה מראש על זמנך,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו