מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה במח העוברהדסה03/07/2009
שלום רב!
בת 39, שבוע 34, 2 ילדים בריאים ב"ה, זהו הריוני השלישי.
בשבוע 25 לערך, הרופא איבחן ציסטה דו - צדדית במח העובר cpc אחת מהן מטושטשת.
בשלב מאוחר יותר ציסטה אחת נעלמה ונותרה אחת בגודל 7.4 מ"מ.
בעקבות ממצא זה החילותי בסדרת בדיקות (עד עתה הסתפקתי באולטראסאונד רגיל בביקורים שגרתייים אצל הרופא המטפל).
בדיקת מי שפיר - יצאה תקינה, אקו לב עוברי - תקין, סקירת מערכות - תקינה, למעט הממצא הציסטי.
לפני מס' ימים בסקירת מערכות מכוונת, הרופא אמר שהציסטה בגודל 8 מ"מ, שאלתי את הרופא אם יש משמעות שהציסטה גדלה, והוא אמר שזה אותו דבר. האמנם?
יש לציין שהתפתחות העובר תקינה וכך גם כמות מי שפיר.
השבוע הוחלט לשלוח אותי לרופא מומיחה לבירור הממצא הציסטי, ואותו רופא יחליט אם יש צורך
- ri
תור לאותו מומחה הוא לעוד שבועיים. האם לא מאוחר מדי? האם יש לשקול לפנות לאותו רופא באופן פרטי? האם הציסטה מעידה על מחלה חו"ח של העובר? האם יש טיפול שעושים לעובר לפני הלידה / אחרי הלידה? אני מאד לא רגועה .
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון למענה
ד''ר יזהר בן שלמה03/07/2009השאלה שהצגת מאד מורכבת. היא גם מצריכה לראות את הממצא בפועל. מיקומו גם הוא בעל חשיבות. המיקום בפלקסוס הכוראיד נראה לי דווקא מרגיע.
שאלה יותר חשובה - האם בכלל קיימת אצלך אופציה, שלנוכח ממצא בעל משמעות המוטלת בכלל בספק, תשקלי הפסקת הריון. אם התשובה היא לא, אזי כל העיסוק בעניין ממילא סובל דיחוי לזמן שאחרי הלידה.אם התשובה היא כן, אזי יש מקום להקדים את הפניה לרופא המומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה במח העובר
פנינה04/07/2009היי יש לי 3 בנות ובשתי ההריונות הראשונים גם לי אובחנו 2 ציסטות במח העובר בכורויד פלקסוס רצתי לבדיקות והייתי מיואשת בסוף בשבוע 32 הציסטות נספגו ונעלמו אני אומרת לא סתם יש 9 חודשים של הריון כי רק בסוף הכל נהיה מושלם בהריון השני כבר לא בדקתי למרות שאמרו לי וגם לשנייה הם נספגו אל דאגה לקראת שבוע 31 זה נעלם כמו שאמרתי 9 חודשי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)