מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצמות ארוכות קצרות-חשש למום שלדיעל גולן04/07/2009
שלום, אני פונה אליכם אחרי שבאמת אני חסרת אונים. אני ובעלי נמצאים כעת בפני החלטה קשה של ביצוע הפלה בשבוע 34 ומחפשת עוד שמץ של תקוה. משבוע 29 להריון גילו שעצם הירך קצרה, מתחת לאחוזון ה-5. אחרי ייעוץ גנטי בכיר אני נמצאת בסקירה מכוונת כל שבועיים. שמו לב שכל העצמות הארוכות קצרות מתחת או בין האחוזון ה-2.5-5. היקפי ראש ובטן אומרים שהם תקינים, למרות שכל סקירה מראה משהו אחר ויתכן והבטן גם כן מעט קטנה. אומרים שעכשיו יש ריבוי מי שפיר שזה גם סממן שמשהו לא תקין, למרות שלפי הסתכלות בסקירות שבוע 34+3 238 מ"מ, שבוע 33+2 21 ס"מ, שבוע 33+1 280 מ"מ ושבוע 31 176 מ"מ. קראתי שבין 50-250 זה תקין. רואים שהעובר מבצע לגימות. בנוסף עשיתי CT ורנטגן עם מי שנחשבים מומחים ביותר, ב-CT הפרופ' אמר שהוא לא רואה עדות למחלת שלד והכל נראה תקין, בזמן שהמומחי אולטראסאונד וגנטיקאי אומרים שיש חשש סביר למום שלד, מי שפיר יצא תקין חוץ מחלבון עוברי שעשיתי שיצא HCG 3.02. אני בעצמו לא גדולה, 1.54 מ', ומבדיקת נתוני הגדילה שלי הייתי פגה אבל באחוזונים ה-10 בהתחלה, נאמר לי שזה תקין. אני כל כך לא רוצה לעבור הפלה אם יש סיכוי שהכל בסדר, מקווה מאוד שמישהו יוכל לעזור לתת עוד חוו"ד שאולי הכל כן בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הסיכויים שהכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה04/07/2009הרופאים מזהירים, מפני שאם לא יזהירו, הם עלולים להפגע מתביעות. מצד שני, ברוב הגדול של המקרים, כפי שתארת, הכל בסוף בסדר.
מעבר לכך, אני לא לגמרי בטוח שלהפסקת חייו של עובר בשבוע ה-35 להריון ניתן לקרוא הפלה. נדמה לי שהמונח צריך להיות אחר.
בקשתי, אנא ידעי אותי על תוצאות ההריון, לכשתלדי בשעטו"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)