שליה נמוכה ונקודה היפראקוגנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליה נמוכה ונקודה היפראקוגנית
    מירי
    14/07/2009

שלום,

אתמול עברתי סקירת מערכות מוקדמת (שבוע מדויק 14 ו-5 ימים.

בכלליות הרופא מסר לי שהסקירה היתה טובה מאוד ואין כל ממצא מחשיד למעט נקודה היפראקוגנית אחת בגודל 1 ס"מ בחדר השמאלי של הלב וכן שיש לי שליה אחורית נמוכה אשר מגיע לצוואר הרחם.

הוסבר לי שסביר להניח שהנקודה תעלם בהמשך ההריון וכי השליה יכולה לעלות עם גדילת הרחם.

כיצד נוצרת שליה נמוכה? האם היה ניתן להבחין בכך גם בשקיפות העורפית?

אם השקיפות העורפית יצאה תקינה לחלוטין וסיכויי העובר לחלות בתסמונת דאון הינה 1:6500, מה המשמעות של הנקודה ההיפראקוגנית? האם בבדיקת הסקר המשושל יהיה ניתן לשלול את הסיכוי לתסמונת דאון בעקבות אותה נקודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב

ד''ר יזהר בן שלמה
    14/07/2009

הוא ממצא שהרופאים מדווחים עליו לנבדקת, בשל חוק זכויות החולה, ובשל חשש מתביעות בהמשך. בנתוני בדיקות הסקר שמסרת (סקירה + דם) אין למעשה שום סיכוי לתסמונת דאון. מצד שני, עם קבלת המידע על מוקד אקוגני, עלה מאד הסיכוי שתרצי לבצע גם סקירה מאוחרת, מה שמבטיח לא להשאיר את המומחים מובטלים.
    אשר לסוגיית השליה הנמוכה, זהו מצב שעובר שינוי דינמי עם צמיחת הרחם בזמן ההריון. כל עוד אין כיסוי של פתח הרחם על ידי השליה, זהו מצב חסר משמעות. הרגעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו