ערך בבדיקה נמוך מהנורמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך בבדיקה נמוך מהנורמה
    חדשה
    15/07/2009

אני בהריון בשבוע 8 פלוס 4 ימים. העובר מתאים לשבוע.
    אך בבדיקות דם שעשיתי היום יצא ערך שהוא נמוך מנורמה, הרופאה שלחה אותי למומחי המטולוגיה.
    platelets 115.00 כאשר הנורמה זה בין 150 ל450.
    הרופאה לא יכלה להסביר לי כל כך מה המשמעות של זה אך נראתה לי מודאגת. האם יש לי מה לדאוג? מה זה אומר?
    אציין גם שבשני ההריונות הראשונים שלי הבדיקות היו תקינות, גם בבדיקה האחרונה שעשיתי לפני שלוש שנים היה תקין ( הייתי שנה וחצי לאחר הלידה בבדיקות הקודמות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך בבדיקה נמוך מהנורמה

הוספת תגובה

• עד שרופא יענה לך...

רוני
    16/07/2009

כמי שיש לה תמיד רמת טסיות נמוכה - דבר ראשון,אל תיבהלי. אם לא היה לך לפני כן אף פעם, כדאי לחזור על הבדיקה ולפנות להמטולוג (באיזו קופה את ואיפה את גרה? אוכל להמליץ לך). בעיקרון, בהריון יש נטיה לירידה של טסיות וצריך לעקוב לראות עד לאן הרמה תרד.
    טיפול בהריון לא נותנים עד רמה של 30,000 טסיות (המחמירים) או קצת יותר (בהריון ראשון קיבלתי טיפול ב- 42,000). יש טיפול לזה ואם זה ימשך - תצטרכי מעקב יותר צמוד על מצב ורמת הטסיות ויתכן ותקבלי טיפול (שהינו בטוח בהריון).
    חשוב שתשימי לב אם אין לך דימומים או תופעות נלוות.
    ועוד דבר שכרגע עוד רחוק ממך - מתחת ל- 100,000 לא ניתן לקבל אפידורל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני

חדשה
    16/07/2009

תודה רוני עזרת לי מאוד (גם בגלל שעדיין שום רופא לא ענה לי ואני הייתי מאוד מודאגת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו