שאלות בתהליך הפלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בתהליך הפלה
    שפרירית המדבר
    19/07/2009

שבוע טוב,

אני בת 32 וכרגע בתהליך של הפלה אחרי 3 הריונות מוצלחים והפלה טבעית אחת ביניהם (בשבוע השמיני).

ביום רביעי שעבר פניתי לרופא נשים כשאני בשבוע תשיעי (שמונה שבועות+6) בעקבות דימום קל מאוד, כאבים ברחם וסחרחורת.
    נערכה לי בדיקת אולטרה סאונד שבה נצפה עובר בשבוע שמיני (שבע שבועות+4) כשהוא ללא דופק ובבדיקת דם נראה כי ערכי הורמון הבטא בירידה.
    הומלץ לי לבצע גרידה ואושר לי לחכות עד יום שלישי הקרוב על מנת לבצע אותה, אם לא תתרחש הפלה טבעית.
    בינתיים פניתי לטיפול בדיקור סיני ורפלקסולוגיה והבעקבותיו חל אצלי תהליך של כיווץ הרחם והפרשה של גושי דם יחד עם הרבה דם טרי - סליחה על התאור הפלסטי...

השאלות שלי הן:
    1. האם ייתכן שבשלב זה של הריון, כלומר: עובר בגודל כזה, עשוי להפלט מהרחם על ידי התכווצויות אלו?
    2. מהם הסיכונים הצפויים לי אם אחכה עוד, נאמר שבוע, כדי לתת הזדמנות לרחם להתרוקן?
    3. מהי סכנת ההדבקויות של הרחם? האם הן עלולות להתרחש תוך כדי ההתכווצויות שאני חווה עכשיו? (אגב, למה זה לא עלול לקרות בכל וסת חודשית?)
    4. האם יש להעדיף טיפול תרופתי (ציטוטק) על פני גרידה, ובאיזה מקרה לפנות אליו?
    5. בכלל, מתי כדאי לי להבדק שנית על ידי גניקולוג (יש לי זימון לאולטרה סאונד ביום שני בערב)?
    6. האם מומלצת לי בדיקת קרישיות דם ורמת פרוגסטרון לאחר סיום ההפלה? מתי? ממי אני מבקשת אותה ואיך היא נעשית?
    7. לסיום, האם נדרשת ממני תקופת המתנה לפני שאנסה להכנס שוב להריון?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי ולהרגיע את עצמי באמצעות המידע (שהוא, כידוע, כח) ;-)
    תודה מראש,
    שפרירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בתהליך הפלה

הוספת תגובה

• לפי תיאורך

ד''ר יזהר בן שלמה
    19/07/2009

קיים סיכוי טוב מאד שההריון נפלט בשלמותו. בצעי אולטרהסאונד לביקורת, ורוב השאלות תתיתרנה.
    אשר לבירור הפלה נרגלת, לדעתי אין צורך, במיוחד לאור 3 ההריונות התקינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. הכל יצא

שפרירית המדבר
    21/07/2009

אולטרה סאונד היום גילה שאין שום שרידים להריון וגם הרחם חזרה לגודלה הטבעי.
    תודה לאל! נפטרתי מגרידה...
    שאלתי בכל זאת: מדוע אני עדיין ממשיכה לדמם? - לא כמויות היסטריות אלא כמו הימים האמצעיים של וסת.
    האם מדובר בדם שלי, כלומר: אימהי?

ועוד שאלה, שמאוד מסקרנת אותי:
    האם יתכן שחלק מהדם שיצא מקורו בעובר שהתמוסס, אם יש דבר כזה, או בשליה, או שאלה יוצאים רק בצורת גושים? שוב סליחה על התאור... אני פשוט רוצה להתמצא יותר...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו