מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- rh שלילימיכל23/07/2009
שלום,
אני בת 28 נמצאת בשבוע ה-15 להריוני השני לאחר שלפני כ-10 שנים עשיתי הפלה בגלל צעירותי. כעת אני יודעת מרופאי שמאחר ויש לי סוג דם b שלילי, עליי לעבור חיסון בשבוע 28. עליי לציין שעברתי כבר בדיקת נוגדנים אחת בתחילת ההריון ואני יודעת שעליי לעבור עוד אחת לפני ביצוע החיסון. השאלה שלי היא לגבי אנמיה עוברית שנוצרת בהריונות שבאים אחרי הראשון בשל כך שהגוף כבר פיתח נוגדנים בהריון הראשון. האם יש עוד בדיקות כלשהן שעליי לעבור בגלל שזהו הריוני השני, האם הריון שני לבעלי סוג דם שלילי מסוכן יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד``ר איילון לחמן23/07/2009למיכל שלום.
האנמיה העוברית תלויה ביצירת נוגדנים עי הדם שלך שהוא כאמור שלילי,כנגד הדם של העובר במידה והוא חיובי.אם מקבלים את זריקות החיסון כיאות נמנעת יצירת הנוגדנים ואין כל בעיה גם בהריון העשירי,שוב להדגיש בתנאי שהחיסונים בוצעו כיאות.אני מקוה שאכן קיבלת גם זריקת חיסון לאחר ההפלה שעברת.לא ציינת תוצאת בדיקת הנוגדנים שבצעת,אני מקוה שהתוצאה הייתה שלילית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrh שלילי
מיכל23/07/2009ד"ר איילון שלום, בהמשך לשאלה ששאלתי ולתגובתך, לאחר שביצעתי את בדיקת הנוגדנים אז מן הסתם שהיא יצאה שלילית אחרת רופא הנשים שלי היה אומר לי משהו. דבר נוסף הוא שלאחר ההפלה לא קיבלתי שום חיסון, האם זה יוצר בעיה כלשהי? ומה הכוונה, לקבל חיסון כראוי? יש מצב שיהיו עם זה בעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)