לחוצה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד
    שני
    23/07/2009

בת 35 אני בשבוע 30 הריון ראשון עד היום הכל היה תקין באולטראסאונד לפני שבועיים וכם אתמול נאמר לי שהכל תקין אך הרופאה שלי שקיבלה את התוצאות של האולטראסאונד אמרה שלא כך ושהתינוק קטן מידי ומתאים לשבוע 27 ושאצטרך להיות בשמירת הריון עכשיו ועוד שבועיים אף אולי להיות בשמירה בבית חולים.
    אני לחוצה ולא יודעת מה לעשות, איך זה שהרופא שעשה את האולטראסאונד אמר שהכל בסדר והרופאה אומרת שלא.
    1.מה הקשר בין זה לבין שמירת הריון? מה היא יכולה לעזור? שמירה לא נועדה למי שיש לה חשש מלידה מוקדמת?
    2. מה יכולה להיות במצב שהתינוק מתאים ל-3 שבועות אחורה? האם בשלב זה לא הכל כבר מפותח? מה הנזק שיכול להיות?
    3. האם יכול להיות שהתינוק קטן מידי בגודל רק אבל שהכל תקין? אני מאוד קטנטנה ובעלי לא גדול, 1.70 ואני פחות מ- 1.60 מ' האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה מאוד

הוספת תגובה

• אני מכירה

פנינה
    23/07/2009

אני מכירה מספר בנות שאמרו להם שהתינוק קטן וזה או טעות בחישוב גיל ההריון או שהוא קטן ? גם בהערכת משקל לידה טועים המון בשורות טובות מותק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממצאים של הUS

שני
    24/07/2009

בהמשך לשאלתי להלן הממצאים מUS:

BPD 68 מ"מ מתאים לשבוע 27+3

HC 252 מ"מ מתאים לשבוע 27+3

AC 236 מ"מ מתאים לשבוע 27+5

FWMUR 53 מ"מ מתאים לשבוע 28+1

יחסים משקלים:

HCAC 1.07

ACFEMUR 4.45

BPDFEMUR 1.28

HCBPD 3.71

PLHC 0.21

הערכת משקל:

HADLUCK 1 - 1.194 ק"ג

HADLUCK 4 - 1.157 ק"ג

אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנן 2 אפשרויות

ד''ר יואב פלד
    25/07/2009

1 העובר דומה לאמא כלומר יהיה קטן מימדים כי ככה זה הגנטיקה שלו
    2 מדובר בהאטה בגדילה התוך רחמית
    לא צינת מה כמות מי השפיר והאם ביצעת סונר לפני חודש חודשיים בו הוא התאים בדיוק לגיל ההריון
    בכל מקרה יש צורך במעקב גדילה על מנת לראות האם העובר גודל בקצב המתאים לעקומת הגדילה שלו או לא
    ולפי זה מחליטים על הטיפול הראוי

מן הסתם ביצעת מי שפיר הלא כן ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשתובתך

שני
    25/07/2009

לא עשיתי בדיקת מי שפיר על אף גילי כי נאמר לי על סמך הבדיקות שאין צורך ועד לולטראסאונד לפני חודש הכל היה תקין.
    מה יכולה להיות הסיבה להאטה בגדילת העובר והאם בשלב זה, זה מסוכן לו?
    הם האטה בגדילה יכולה להעיד חס וחלילה על איזו מחלה שלא נראתה קודם לכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיון שאת יורדת ממש לפרטי

ד''ר יואב פלד
    25/07/2009

פרטים הרי לא ניתן לענות לך דרך הפורום
    כעיקרון יש סיבות רבות
    האם זה מסוכן ? תלוי בסיבה ועד כמה זה חמור
    אני מציע שתפני לרופא שלך ותזכירי לו שלא ביצעת מי שפיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו