מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירת מערכות - דחוף בבקשה!מאיה26/07/2009
שלום רב,
אני נמצאת בהריון שני, שבוע 15.
הראשון הסתיים בקיסרי בגלל אגן צר.
ההריון התחיל עם דימומים והפרשות לפרקים, בשבוע 12 זה פסק.
שקיפות עורפית הראתה סיכוי של 1:4470 לתסמונת דאון
בדיק הטרימסטר הראשון, שבוצעה יום אחרי השקיפות הראתה סיכוי של 1:3000 לתסמונת דאון ו1:20000 לטריזומה 18.
היום בצעתי סקירה מוקדמת, כחל המדידות היו טובות, נצפה דופק, זרימת דם תקינה ובאופן כללי הרופא אמר כי הבדיקה טובה, אבל... וזה אבל גדול נצה ממצא אקוגני בחדר השמאלי בלב ומעי אקוגני, הרופא מיהר להרגיע ואמר כי קיים סיכוי לתסמונת דאון, (אני לא נשאית CF, אז זה נשלל ישר) אבל אמר קודם לבצע חלבון עוברי ואם התוצאה תהיה 1:1000 או יותר הוא לא ממליץ על דיקור מי שפיר.
מיותר לציין כמה אני מודאגת, האם בכל זאת כדאי לבצע מי שפיר, כי כל הבדיקות האלה לוקחות המון זמן , 3 שבועות של חלבון עוברי אח"כ יעוץ גנטי....
שאלה נוספת, מי שעברה ניתוח קיסרי ותאלץ לבצע לידה מוקדמת, האם תצטרך ללדת שוב בקיסרי או שניתן לילד רגיל?
אשמח לתשובה מהירה, אני מאוד מודאגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, תענו לי!
מאיה27/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירת מערכות.
ד``ר איילון לחמן27/07/2009למאיה שלום.
קודם כל את יכולה בשבוע ה-17 לבצע בדיקת מישפיר ולבקש את ביצוע בדיקת ה-FISH כך שתוך 48 שעות תדעי חד משעי באם העובר בריא או חס וחלילה פגוע.הבעיה שבבדיקה יש סיכון קטן אומנם להפלה,לכן מומלץ לבצע כל הבדיקות שציינת ורק אז להחליט.אבל שוב האופציה קימת.למה את שואלת לגבי לידה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



