סקירת מערכות - דחוף בבקשה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות - דחוף בבקשה!
    מאיה
    26/07/2009

שלום רב,
    אני נמצאת בהריון שני, שבוע 15.
    הראשון הסתיים בקיסרי בגלל אגן צר.

ההריון התחיל עם דימומים והפרשות לפרקים, בשבוע 12 זה פסק.
    שקיפות עורפית הראתה סיכוי של 1:4470 לתסמונת דאון
    בדיק הטרימסטר הראשון, שבוצעה יום אחרי השקיפות הראתה סיכוי של 1:3000 לתסמונת דאון ו1:20000 לטריזומה 18.
    היום בצעתי סקירה מוקדמת, כחל המדידות היו טובות, נצפה דופק, זרימת דם תקינה ובאופן כללי הרופא אמר כי הבדיקה טובה, אבל... וזה אבל גדול נצה ממצא אקוגני בחדר השמאלי בלב ומעי אקוגני, הרופא מיהר להרגיע ואמר כי קיים סיכוי לתסמונת דאון, (אני לא נשאית CF, אז זה נשלל ישר) אבל אמר קודם לבצע חלבון עוברי ואם התוצאה תהיה 1:1000 או יותר הוא לא ממליץ על דיקור מי שפיר.
    מיותר לציין כמה אני מודאגת, האם בכל זאת כדאי לבצע מי שפיר, כי כל הבדיקות האלה לוקחות המון זמן , 3 שבועות של חלבון עוברי אח"כ יעוץ גנטי....
    שאלה נוספת, מי שעברה ניתוח קיסרי ותאלץ לבצע לידה מוקדמת, האם תצטרך ללדת שוב בקיסרי או שניתן לילד רגיל?

אשמח לתשובה מהירה, אני מאוד מודאגת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות - דחוף בבקשה!

הוספת תגובה

• בבקשה, תענו לי!

מאיה
    27/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות.

ד``ר איילון לחמן
    27/07/2009

למאיה שלום.
    קודם כל את יכולה בשבוע ה-17 לבצע בדיקת מישפיר ולבקש את ביצוע בדיקת ה-FISH כך שתוך 48 שעות תדעי חד משעי באם העובר בריא או חס וחלילה פגוע.הבעיה שבבדיקה יש סיכון קטן אומנם להפלה,לכן מומלץ לבצע כל הבדיקות שציינת ורק אז להחליט.אבל שוב האופציה קימת.למה את שואלת לגבי לידה מוקדמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו