שאלות כלליות על תהליך הפריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות על תהליך הפריה
    נטע
    27/07/2009

1. כמה זמן אחרי רגע הביוץ ניתן עדיין לקיים יחסי מין ולהכנס להריון?
    2. כמה זמן לוקח לזרע להגיע עד לביצית?
    3. כמה זמן שורדת הביצית ויכולה לחכות לזרע?
    4. כמה זמן שורד הזרע במידה ומגיע לפני הביוץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנסה לעזור ..

אני
    27/07/2009

1. כמה זמן אחרי רגע הביוץ ניתן עדיין לקיים יחסי מין ולהכנס להריון?

תקופת הפוריות וחלון הזדמנויות להכנס להריון גבוה בהרבה יותר אם מקיימים יחסים בין 3 ימים ל 24 שעות לפני הביוץ .. לאחר ביוץ סיכויים קטנים.
    עדיף שהזרע יחכה לביצית ולא ההפך , זאת מכיוון שהביצית "מזדקנת" הרבה יותר מהר מהזרע ..

2. כמה זמן לוקח לזרע להגיע עד לביצית?

לזרעים הזריזים בדרך כלל עניין של כמה דקות ..... אגב לא תמיד אלו הם שמפרים את הביצית
    למשל אם קיימת יחסים 3 ימים לפני הביוץ .. מבין הזרעים ששרדו וצלחו את הדרך אל הביצית,
    יכולים להמתין בסבלנות ולהפרות ..

3. כמה זמן שורדת הביצית ויכולה לחכות לזרע?

אורך חיים של ביצית מרגע שהיא בוקעת מהשחלה הוא בין 12 ל 24 שעות .

4. כמה זמן שורד הזרע במידה ומגיע לפני הביוץ?

אורך חיים של זרע הוא עד 72 שעות ..
    הזרע יכול להפרות כ- 3 ימים וקראתי בכמה מקומות שיש רופאים שסבורים שגם עד 5 ימים ..
    אבל עדיף כמה שיותר סמוך לביוץ

שיהיה בהצלחה ..
    דרך אגב, אם את לא יודעת לחשב את תקופת הביוץ המשוערכת שלך,, קיימים מחשבוני ביוץ ,, ואז את יכולה תמיד לנסות בתקופת הפוריות .. יום כן יום לא .. ואם יש כוח כל יום
    מאחלת לך הריון בריא ותקין במהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני#

עדי
    27/07/2009

תודה רבה, בהחלט עוזר.
    אני יודעת שאי אפשר להכנס להריון אחרי הביוץ אבל כמו שכתבת הבנתי שאפשר אם מקיימים ביום הביוץ יחסים, לפי בדיקת ביוץ היום אני אמורה לבייץ ומהבוקר יש לי כאבי ביוץ ורק עוד מעט בעלי חוזר מהעבודה אז רציתי לדעת אם עדיין יש סיכוי להפרות את הביוץ ולכן רציתי לדעת כמה זמן היא שורדת.
    יש לך מושג אם מהרגע שמתחילים הכאבים זה הביוץ או שאחרי? כי הבנתי שהביוץ הוא כמה שניות כלומר הפריצה של הביצית מהזקיק אבל הכאבים הם מהבוקר ועדיין אז האם יש כאבים לפני הוא רק מהרגע של הביוץ ואז זה אומר שכדאי שנזדרז :-)
    תודה ובהצלחה גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף :-)

אני
    27/07/2009

לגבי הכאבים .. אנדווידואלי .. ולא ניתן בדיוק לדעת ,כאב הביוץ יכול להופיע במקרים הבאים :
    כאב הביוץ יכול להופיע לפני הביוץ -- כאשר הזקיק גדל מהר ומותח את הקפסולה של השחלה, או בדיוק בעת הביוץ -- כאשר בהשפעת הפרוסטגלנדינים בשחלה הזקיק "מתפוצץ" והביצית חורגת ממנו, או דווקא בימים לאחר הביוץ -- כאשר דימום קל באזור הזקיק שבייץ בשחלה גורם לגירוי וכאב מקומי.
    לכן אין לדעת ,
    מה שחשוב הוא שהצלחת לאתר ביוץ, כלומר 2 פסים חזקים או לחלופין
    פס הבדיקה חזק יותר מפס הביקורת )את יכולה להניח שהביוץ יתרחש כעבור כ- 24 שעות (טווח של 16 עד 48 שעות). אז יקירתי .. זה בהחלט הזמן לעבוד ,

תודה על האיחולים וכמובן שגם לך את כל ההצלחה שבעולם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני#

עדי
    27/07/2009

תודה רבה רבה, אגב קראתי את ההודעה שלך וגם אני עברתי גרידה לפני 3 וחצי חודשים, הריון ראשון ובו נצפה שק הריון ללא קוטב עוברי, אני כל כך מזדהה איתך ומקווה בשבילך שזו היתה ההפלה האחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות כלליות

ד''ר יזהר בן שלמה
    28/07/2009

1. הביצית טובה להפריה 4 שעות מחריגתה. אם היה שם זרע (שהגיע עד 3-4 ימים טרם הביוץ לשם) הוא יכול לעשות את העבודה
    2. מעט מאד, נספר בדקות
    3. שתי תשובותי הראשונות ענו על כל ארבע שאלותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שענית לי...

נטע
    28/07/2009

חיפשתי תשובות באינטרנט קראתי שאורך חיי הביצית הוא בין 12 ל-24 שעות אז זה לא קשור לאפשרות שלה להפריה?
    כלומר היא חיה יותר אבל טובה להפריה רק 4 שעות? (סליחה על הבורות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי הנוספת אחרי תשובת

מיואשת
    28/07/2009

הד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ד''ר יזהר בן שלמה
    28/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו