מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בשבוע 19מיכאלה29/08/2007
שלום רב,
אני בת 34 הריון שלישי, ספונטני, שבוע 19. שתי לידות קודמות בקיסרי (מצוקה עוברית בצירים בשבוע 41 בשניהם). כל ההריונות כולל הנוכחי היו תקינים עד כה. אני בריאה בדר"כ, ומאוד פעילה.
הבוקר דיממתי פעם אחת, דימום ברור אדום נקי, ללא כאבים כלל. במיון בביה"ח בצפון נאמר לי שנצפים קרישי דם באיזור השיליה (US וגינלי ועל ביטני). יש לי שיליה קדמית נמוכה, שמגיעה לפתח. הומלץ לי להתאשפז אולם סירבתי ונסעתי להתאשפז בביה"ח במרכז, באיזור מגורי. הרופא שבדק אותי במיון במרכז טען כי אינו רואה קרישים (US על בטני בלבד) ושאין סיבה להתאשפז, רק לנוח בבית. כרגע יש לי מעט לחץ באיזור, אולם אני לא מדממת.
שאלותי הן:
האם כל המצב הזה קשור למיקום השיליה? מה ההשלכות להמשך ההריון?
האם קרישי דם יכולים להעלם תוך 3-4 שעות? האם מישהו פספס?
האם מנוחה זמנית "תחזק" את האיזור? האם יש איזשהו סיכוי שהשיליה "תעלה"?
איך ממשיכים עוד לפחות 16-17 שבועות עם החשש התמידי לדימום נוסף?
אני מודאגת. תודה מראש על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע ...- מיכאלה
מיכאלה30/08/2007שוב שלום - גם הבוקר דיממתי בעת מתן השתן בבוקר, ומאז לא דיממתי שוב. לא פניתי למיון. מה דעתכם? נחתי כל היום בבית. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום מיכאלה!
1. אכן הדימום כנראה נובע ממיקומה הנמוך של השיליה.
2. הקרישים יכולים להעלם אם הם נפלטו החוצה.
3. לעיתים הדימומים עשוים להחמיר ולגרום ללידה/הפלה מוקדמת.
4. אם הדימומים מתחדשים או מופיעים כאבים יש לשוב ולהבדק במיון או אצל הרופא המטפל
5. תמשיכי במנוחה מוחלטת שאיפה שלא יחזור על עצמו.
7. עד שבוע 20 השליה עשויה "לעלות" ולשנות את מיקומו ולהתרחק מהפתח.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)