לא נצפה שק חלמון בשבוע 5 + 2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נצפה שק חלמון בשבוע 5 + 2
    קרני
    28/07/2009

שלום,

אני מטופלת PGD+IVF, ובתאריך 07-יולי בוצעה החזרה של 3 עוברים. שאיבה ב-03 ביולי. ו.א. 19 ביוני, שבועיים בדיוק לפני השאיבה.
    בטא התפתחה יפה לאורך הזמן וביום ראשון השבוע - כאשר גיל ההריון הוא שבוע 5 פלוס יומיים - נצפה שק הריון אחד גדול ויפה אך ללא חלמון עוברי וללא קוטב עוברי. בנוסף נצפה שק הריון קטן אשר כנראה לא התפתח.

לגבי שק ההריון הגדול - אני מבינה שבשלב זה כבר היה אמור להראות שק חלמון וכי הבדיקה מצביעה על הריון לא תקין. האם זה נכון וודאי? (משום שמדובר ב- IVF אני מניחה שגיל ההריון מדויק ולכן לא ייתכן כי מדובר בהריון צעיר).
    האם ייתכן כי בשל התפתחות ראשונית של שני שקי הריון - והתנוונות של השק הקטן - השק השני (הגדול) יתפתח מעט מאוחר יותר ועדיין יש סיכוי להריון תקין?

אני אמור לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד שבוע, אך אני במתח נוראי ודי ברור לי שההריון אינו תקין, ורציתי לדעת האם ישנם מקרים בהם לא נצפה שק חלמון בשבוע שכזה, שהינו מדויק, ועדיין ההריון תקין?

תודה מראש על תשובה מפורטת.
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נצפה שק חלמון בשבוע 5 + 2

הוספת תגובה

• נדמה לי שכבר עניתי

ד''ר יזהר בן שלמה
    28/07/2009

על אותה שאלה בנוסח מעט שונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו