תת תפקוד של בלוטת התריס - מתאילנד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת תפקוד של בלוטת התריס - מתאילנד
    אורי מתאילנד
    29/07/2009

אישתי אובחנה בארץ בתת פעילות בלוטת התריס, והרופא אמר שאין צוורך בטיפול ורק בעת הריון יהיה צורך לקחת הורמון מסויים. ערך ה TSH אז היה 7.8
    בבדיקה עדכנית שערכנו נמצא ערך של 7.5
    הרופא אמר שבתאילנד, ממליצים ליטול את ההורמון רק כשהערך מעל 10
    האם השתנו הערכים והוא לא מעודכן?
    האם לחפש רופא אחר? או פשוט להמשיך כרגיל. כרגע בשבוע 8 של ההריון.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורי

עדי
    29/07/2009

גם לי יש תת פעילות של הבלוטה וערך הTSH שלי הוא בערך 7.5 ותמיד נאמר לי על ידי רופאת המשפחה שרק מערך של 10 לוקחים כדורים ורופא הנשים שלי אמר שאני יכולה לטפל בזה כשאהיה בהריון אבל קראתי על זה המון באינטרנט ואומרים שזה לא טוב להתפתחות של העובר שזה לא מאוזן (לפחות 2.5) כי בשליש הראשון של ההריון לעובר אין בלוטת תריס והוא לוקח את ההורמון מהאם ולכן לא טוב שהיא תהיה בחוסר.
    הייתי לפני חודש אצל מומחה לאנדוקרינולוגיה והוא אמר שהוא מודע לכך שרופאי הנשים לא מייחסים לכך חשיבות אף על פי שזה מאוד חשוב ולא כדאי להכנס להריון לפני שמאזנים את הבלוטה ובמקרה שלכם שהיא כבר בהריון אז כדאי כבר עכשיו לקחת את הכדורים שהבלוטה תתאזן, נכון שהתת פעילות של אשתך קלה כמו שלי אבל מי שמתכננת הריון או כבר בהריון כדאי שתאזן אותה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לקחת טיפול

ד''ר יזהר בן שלמה
    29/07/2009

ההבדל לא משמעותי, ולא נגרם נזק לעובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורי

מיואשת
    29/07/2009

מציעה לכם ללכת לאנדוקרינולוג או לכתוב פה בפורום מתאים כי ממה שאני יודעת מאוד חשוב לטפל בפעילות של הבלוטה לפני הכניסה להריון ובמהלכו, אתה יכול לחפש מידע על זה באינטרנט ותראה שבכל מקום כתוב שזה חשוב וגם אנדוקרינולוגים שזו המומחיות שלהם טוענים כך.
    אני לא מפקפקת בידע של רופאי הנשים פה ובכלל אבל הבנתי מהאנדוקרינולוג שלי שרובם ממעיטים בחשיבות של זה ואני אומרת אם אפשר לטפל ולאזן אז למה לקחת את הסיכון ולא לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו