מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףף (ארוך)חוסי01/08/2009
בוקר טוב, לכולם.
יש לי שאלה שכל הזמן, אבל כל הזמן מטרידה אותי בטירוף...
אני בשבוע 23 + 4 ימים.. כל הבדיקות תקינות ברוך ה', הריון ראשון...
אז ככה: הדבר היחיד שמעסיק אותי במהלך היום גם בעבודה וגם בלימודים, גם בבית, בקיצור בכל מקום: זה תנועות של העובר...
לפעמים יש ימים שאני מרגישה אותו נגיד פעם בשעה, שעתיים 2, 3 בעיטות.. ואז פתאום לחצי יום אני יכולה לא להרגיש אותו בכלל.. ויש ימים שאני בכלל לא מרגישה ופתאום בערב במשך איזה שעה מרגישה חזק כל 10 דקות...
בקיצור, בשעות שאני לא מרגישה אני פשוט משתגעת ברמות שאין דברים כאלו... לפני שבועיים, קמתי בבוקר ופתאום נלחצתי למה אני לא מרגישה, הלכתי לרופא שלי, אמרתי לו שיש לי כאבים (למרות שלא היו) והוא הפנה אותי למיון.. במיון בדקו והכל היה בסדר... אז ככה שללכת לרופא שלי זה לא אופציה, כי מיד מפנה למיון ואפילו לא עושה אולטרסאונד...
מישהו יכול בבקשה להרגיע אותי? האם מה שאני עוברת זה נורמלי? וכל כמה זמן אני אמורה להרגיש אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שאת מגזימה
לונה01/08/2009בשלב שלך זה תקין עד כמה שידוע לי. אני בדיוק באותו שלב שאת נמצאת בו וגם אצלי לא תמיד יש תנועות עובר רצופות. להלחץ זה נורמלי. אבל יש להלחץ ויש לעשות דברים מטורפים כמו לשקר לרופא ולנסוע לחדר מיון. את לא תוכלי להמשיך ככה עד הלידה. ומה אח"כ כשהילד יוולד? תעירי אותו כל חמש דקות כדי לבדוק שהוא בחיים? אני מציעה, לטובתך וגם לטובתו, שתרגעי קצת. אומרים שלאכול משהו מתוק גורם לעובר לזוז. אצלי זה לא הוכח אבל את יכולה לנסות אם את בפאניקה כזו. את גם יכולה לקנות מכשיר שבודק את קולות הלב של העובר. הבנתי שיש מכשירים ביתיים. למרות שלדעתי גם זו הגזמה... אבל לפחות לא קיצוני כמו לפנות לחדר מיון כל הזמן. את צריכה להיותר גועה כמה שאפשר בהריון, לקחת דברים בפרופורציות, להנות ממנו ולא להיות בפאניקה מתמדת. יש לך עוד כמה חודשים עד הלידה, אם תמשיכי ככה את תשתגעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר-לידע כללי
טלי03/08/2009בשבוע 24 לא מרגישים תנועות עובר כל שעה. התנועות הממשיות שמורגשות במהלך רב היום הם משבוע 30 ומעלה (ככה אצלי בכל אופן) אני בשבוע 34 ויש לפעמים חצאי ימים שאני לא מרגישה שום תנועה-נכון שזה מלחיץ אבל כל הזמן תקווי לטוב, תחשבי חיובי.
ברגע שאת חוששת תאכלי משהו מתוק ואם את יכולה תשכבי על צד שמאל (אם את בבית).
אל תילחצי , העובר ישן בממוצע בין 16-18 שעות ביום, לעיתים כשאת ערה הוא ישן וכשאת ישנה הוא ער (אין התאמה בין הערות והשינה של האם לזו של העובר!!!) ולכן אל תילחצי .בהצלחה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה של גיל
ד''ר יזהר בן שלמה01/08/2009המעקב אחרי תנועות העובר, כאינדיקטור למצבו, הופך להיות חשוב בשבועיים שלושה האחרונים של ההריון. עד אז, זה לא ממש עקרוני.
את יכולה להרגע, לפחות כעת, מפני שאת מאד רחוקה ממועד הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)