דופק מהיר ותוצאות בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר ותוצאות בדיקת דם
    דנה
    03/08/2009

שלום!

אני בשבוע 20 ובשבועיים האחרונים אני לא מרגישה כל כך טוב (בחילות, רצון להקיא, דופק מהיר וחזק, וגלי חום) אם כי בימים האחרונים ישנו שיפור בהרגשתי. יש לציין כי בעלי סבל שבוע שעבר מוירוס בבטן, שיכול להיות שהדביק אותי בעוצמה חלשה.

בלילה אני קמה מהחום או מדופק מהיר ומתקשה לחזור לישון, כך שלילה אחד כמעט ולא ישנתי כל הלילה. בלילה האחרון עבדתי על עצמי עם נשימות והרגעה- והצלחתי לחזור לישון.
    היום עשיתי בדיקת דם ואלו הערכים הרלוונטיים:

תוצאה יחידות נורמה
    WBC 11.4 4.8- לשאול אם כדוריות הדם הלבנות מעידות על זיהום חיידקי או ויראלי, שכדאי שאבדוק יותר לעומק או שמא אלו תוצאות שנובעות ממחלה שנדבקתי מבעלי?

והשאלה המשמעותית שרציתי לשאול היא בנוגע להמוגלובין ולכדוריות הדם האדומות. אני כרגע נוטלת פרה-נטאל באופן יומיומי בו יש 60 מ"ג ברזל ועל פי התוצאות שלי הברזל והפריטין שלי בנורמה. הומלץ לי לקחת, מעבר לפרה נטאל, כדורי ברזל נוספים- פריפול. רציתי לדעת, האם במצב כזה, בו הברזל שלי בתחום הנורמה- זה רלוונטי? האם זה ישפר את רמת ההמוגלובין שלי? האם זה יכול להוריד את הדופק שלי? האם הדופק המואץ הוא תופעה ביולוגית מוכרת בהריון או שמא זו תופעה פסיכולוגית?.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר יזהר בן שלמה
    04/08/2009

ככלל, הדופק בעת הריון גבוה יותר מאשר בלי הריון. ברזל בהריון נוטלים לטובר ההריון הבא, אם הוא מתוכנן לעוד פחות משלוש שנים אחרי הנוכחי. אם זה אינו המצב, אין באמת צורך בברזל כלל. נראה לי שבמצבך, מספיק מה שאת נוטלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוצאות לא ברורות

דנה
    04/08/2009

תודה על תשובתך, אך כעת ראיתי שלא הקלדתי את תוצאות בדיקת הדם שלי כראוי ואני חוששת שמא זה השפיע על תשובתך, ועל כן אני מקלידה שוב את התוצאות:

RBC 3.5

HB 11.1

HCT 31.8

IRON 77

FERRITIN 30.8

האם העובדה שההמוגלובין וכדוריות הדם האדומות שלי נמוכים משמעה שעלי לקחת ברזל? האם עליי לקחת ברזל, על אף שהברזל בנורמה? יש דרך אחרת להעלות את ההמוגלובין?.

שוב המון תודה!
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שאמרתי קודם

ד''ר יזהר בן שלמה
    04/08/2009

אין צורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוצאות לא ברורות

דנה
    04/08/2009

תודה על תשובתך, אך כעת ראיתי שלא הקלדתי את תוצאות בדיקת הדם שלי כראוי ואני חוששת שמא זה השפיע על תשובתך, ועל כן אני מקלידה שוב את התוצאות:

RBC 3.5

HB 11.1

HCT 31.8

IRON 77

FERRITIN 30.8

האם העובדה שההמוגלובין וכדוריות הדם האדומות שלי נמוכים משמעה שעלי לקחת ברזל? האם עליי לקחת ברזל, על אף שהברזל בנורמה? יש דרך אחרת להעלות את ההמוגלובין?.

שוב המון תודה!
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו