צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צוואר הרחם
    צוף
    06/09/2007

בוקר טוב ושלום רב,
    אני נמצאת בשבוע ה 23 להריוני ומתחילת ההריון מדי פעם מופיעה הפרשה מעט חומה. בכל פעם שפניתי לרופא, בדקו, עשו אולטראסאונד וראו כי הכל תקין, העובר (ברוך ה') בסדר, צוואר הרחם סגור וארוך. לפני שבועיים הופיע דם בשתן ולאחר בדיקה התברר כי יש לי דלקת וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה. בבדיקת אולטראסאונד כליות ודרכי שתן הכל תקין.
    אתמול בבוקר שוב הופיע הפרשה חומה עם מעט מאוד דם. פניתי לרופא תורן, שוב עשו אולטראסאונד והכל תקין (תודה לאל), הפעם הרופא עשה לי גם בדיקה וגינלית וראה כי על צוואר הרחם יש בליטות שבכל מגע קל מדממות. הוא אמר כי אין מה לדאוג או להלחץ וכשאבוא לרופא שלי (ב-16.9) יעשו לי "פאפ טסט", כי צריך שזה לא ידמם על מנת לראות תוצאה מדוייקת של בדיקה.
    מה שמטריד אותי הוא שבעלי ואני לא קיימנו יחסי מין והדבר המשיך גם הלילה ובלילה אני בכלל ישנה, במנוחה אז למה זה קורה?
    האם נתקלתם בתופעה כזו? האם זה חריג או שבאמת אין מה להיחלץ? ומה אם זה ממשיך? הייתכן כי מדובר, חלילה, במשהו מסוכן (כמו צ'יסטה וכו') או בצוואר רחם רגיש מהרגיל ופשוט להתעלם גם אם יש את ההפרשה הזו?
    בבקשה תענו לי, אני מנסה להתייעץ עם כמה שיותר רופאים, כי אני דואגת מאוד. (ולא יעזור לי אם תפנו אותי שוב לרופא, כי אתמול הייתי וציינתי מה אמרו לי, ולרופא שלי אין תור עד התור שלי)

תודה מראש
    שנה טובה וחג שמח
    צוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צוואר הרחם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    06/09/2007

שלום לך!
    בהרבה מקרים יש דימומים בהיריון שמקורם בצוואר הרחם או בבעיה אחרת. צוואר הרחם נוטה לעיתים לדמם בשל ההשפעות ההורמונליות שגורמות לו להיות "פגיע" יותר.
    בכל אופן יש צורך לבדוק ולראות האם הכל תקין בכדי לשלול בעיות אחרות.
    במידה והדבר נבדק ונאמר לך שהכל בסדר, אז תפסיקי לדאוג ותדאגי לנוח.
    לאחר ההריון יש מקום לביקורת ולראות האם יש שינוי והכל חזר על מקומו בשלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו