מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה חשובה:סיגל25810/09/2009
הריון ראשון. תחילת וסת: ,30/07/09 אני אחרי הזרעה תוך רחמית שבוצעה ב -12/8/09 36 שעות אחרי זריקת אוביטרל. היום אני בשבוע 6+0, לפני 6 ימים עשיתי אולטראסאונד במוקד ובדק אותי מומחה ליילוד ופריון ואמר שהוא רואה שק יפה עם שק חלמון קטן וסיכוי להתפתחות של 70% . אחרי 4 ימים בערך שבוע 5+5 הופנתי פעמיים לאולטראסאונד פעם אחת הריון צעיר ובפעם השנייה בבי"ח עקב התקף של אבנים בכליות ובשניהם לא ראו שק חלמון אלא רק שק הריון ולא נצפה עובר . מי שבדק אותי במיון אמר שההריון הוא בספק. מאז אני לא מפסיקה לבכות ולהיות במחשבות.יש לציין שבהתחלה הבטא הכפילה את עצמה יפה. בטא אחרון שעשיתי היה בשבוע 4+4 והיה 1451.
השאלה היא:
האם יכול להיות שרופא אחד רואה שק חלמון ונותן סיכויים טובים להמשך הריון תקין ואילו טכנאית מנוסה ורופא במיון נשים יגידו שלא רואים והאחרון יגיד שההריון בספק ?
מישהי עברה תהליך דומה לשלי?
אני חייבת עזרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי משהו כזה
נופר13/09/2009את הבדיקה כנראה עשית בשבועות הראשונים של ההריון , ובהתחלה לא כ"כ רואים. רואים יותר מהשבוע ה- 8 של הקליטה ולא לפי החישוב שלהם שהם מחשבים מיום המחזור- לפי החישוב שלהם צריך להוריד שבועיים כך תדעי בדיוק את גיל העובר.
לא רוצה לבאס אבל : לפני כשנה + הייתי בהריון וגם כן נצפה שק הריון אך ללא עובר, הרופאים לא אמרו לי כלום כי כנראה שלא רצו להלחיץ אותי ואמרו לי לחזור עוד כשבועיים, ובהמלך השבועיים הייתי הכי רגועה ועוד יצאתי לנופש , התחילו לי הדימומים ואז הם הלכו והתגברו- היה הפלה, ועברתי גרידה.
אם עד כה לא קרה כלום אין לך כאבים ואין לך דימומים אז זה בסדר. אל תכניסי את עצמך לסרטים ולדיכאונות, תחכי עוד קצת ותהיה אופטימית , המצב רוח שלך משפיע על העובר לרעה.
נכון להיום אני בשבוע 9 , לפני כשלושה שבועות ביצעתי את הבדיקה ושוב פעם לא מצאו עובר רק שק הריון ושק חלבון עוברי (נראה לי שכך קוראים לזה). וברוך השם אני ממשיכה לגדול ולהרגיש בחילות ותופעות של אשה בהריון. יש לי רופאה שמטפלת בי - בדיקור סיני-אמרה לי שהעובר קטן בשבוע ה- 5-6 שבקושי אפשר לראות אותו אז לתת זמן ויותר מאוחר לבצע את הבדיקה. מה גם היא טוענת שהבדיקה החודרנית הווגנלית מכניסה קור לרחם ולעובר ומפריעה לו שם בהתפתחות.
השבוע ביום חמישי יש לי בדיקה ואני מחכה בקוצר רוח לבדיקה. לדעתי בהריון הנוכחי אני מרגישה יותר תופעות מההריון הקודם.
מקווה גם לך, תעזרי בסבלנות תתקדמי עם ההריון ומומלץ מהשבוע ה9-10 לבצע את הבדיקת אולטרסאונד הראשונית לעשות, כך שבוודאות יראו את העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)