חלבון עבורי בתאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עבורי בתאומים
    מורן
    25/09/2009

שלום רב אני בשבוע 20 עם תאומים ב"ה.בת 27.

בשבוע 12 עברתי דילול משלישייה.

שקיפות עורפית של התאומים יצאה תקינה ושל העובר שדולל לא(לכן הוא נבחר ללהיות המדולל)

כל אחד על סמך תוצאות השקיפת 1:6500 על סמך גיל 1:1300
    לא ביצעתי בדיקת דם של שקיפות בשל הדילול.
    נודע לי שאני יכולה לעשות חלבון עוברי וזה נתון לשקולי מאחר ורוב הסיכויים שהתוצאה תצא גבוהה בגלל שזה תאומים ובגלל הדילול.
    ואם תצא נמוכה יומלץ מי שפיר.

אני מאד מתלבטת אם יש טעם לבצע את הבדיקה(חלבון עוברי)או לא?הרופא המטפל אמר שזה נתון להחלטתי בלבד.

האם אכן יש סיכוי שתצא תקינה למרות הדילול והעובדה שזה תאומים.?

במידה וחלילה משהו לא תקין אני לא אבצע מי שפיר כי סיכנתי אותם יותר מדי בדילול.וגם כי זה הריון מאד יקר שהושג אחרי הרבה טיפולים.

בדיקות גנטיות יצאו תקינות(ביצענו ממש בתחילת ההריון) סקירת מערכות יצאה תקינה.וכאמור גם שקיפות תקינה.

נקבע לי תור יום שלישי ואני מתלבטת,אודה על המלצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עבורי בתאומים

הוספת תגובה

• אני לא רופאה..אבל כן בהיריון תאומים

לילי
    27/09/2009

אני ביצעתי את בדיקת חלבון עוברי בדיוק מהסיבה שהרופא אמר לי "לשיקול דעתך". בדיעבד, זה היה מיותר - התוצאה היתה לא טובה כי זה הריון תאומים ולא ניתן לחלק את התוצאה הגבוהה ב- 2 ולומר יש או אין בעיה. כל רופא שפגשתי לאחר מכן ( בדיקור מי השפיר, בסקירה המאוחרת והרופא החדש שהחלפתי) אמר שזה מוזר שהוא נתן לי בכלל הפנייה לבדיקה זו, היא מיותרת כי לא ניתן לפענח את תוצאתה. חשוב שתדעי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון

ד``ר איילון לחמן
    29/09/2009

למורן שלום.
    בדיקת החלבון העוברי היא בדיקת דם פשוטה כך שאין הרבה מה להתלבט.הבעיה תיהיה עם התוצאות לא תקינות.ואז תומלץ בדיקת מי השפיר.אז נדון שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך מוזרה...

לילי
    01/10/2009

לד"ר שלום, תשובתך מוזרה כי הרי ברור שהתשובה תהיה לא תקינה ו/או לא חד משמעית ע"פ מדדים של עובר בודד. אני לא מבינה למה להטעות ולא פשוט לומר "לשיקול דעתך". הרי חשוב לומר שהבדיקה ע"ח המטופלת ולא ע"ח הקופה וכשמקבלים תוצאה לא ברורה רוב האמהות נלחצות גם אלו שכלל לא שקלו לעשות מי שפיר.
    חבל, הייתי באותה סיטואציה ורופאים בכירים שפגשתי לאחר מכן אמרו מה שרשמתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו