לא ענו לי אז אני שואלת שוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ענו לי אז אני שואלת שוב
    עדי
    02/10/2009

שלום

לאחרונה ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית אשר יצאה תקינה. עלי לציין שאני ובעלי יצאנו מהבדיקה בתחושה לא כל כך טובה לגבי מקצועיותו של הרופא ( סליחה על כך). לאחריה ניגשתי לבצע בדיקות סקר ביוכימי. אני יודעת שבשורה התחתונה התוצאה תקינה אך קיים פער שאינני מצ ליחה להבין את פשרו.

הנתונים שלי הם:

גיל 29.9 סיכון לפי גיל 1: 940

שקיפות עורפית:

Nuchal Test (NT) 0.99 MOM

Nuchal Test (NT) 1.2 mm

עצם האף הודגמה

סיכון לפי הבדיקה+ גיל האשה 1:5880

סקר ביוכימי ( גיל הריון 13.5)

PAPP-A 1.02 MOM

PAPP-A 3344 MiU/L

Free Beta hCG 2.42 MoM

Free Beta hCG 74.5 Ng/ml

סיכון סטטיסטי לפי גיל + שקיפות+ בדיקות ביוכימיות 1:2300

סיכון לטריזומיה 18 1:20000

על פי מספר מחקרים, הממוצע של גונדוטרופין בקבוצת הסיכון הגבוה לדאון היה 2.4 MoM בהשוואה לממוצע בקבוצה ה"נורמלית" שהיה 1.2 MoM בלבד. האם עלי לדאוג?
    נראה כי תוצאות הבדיקה של הסקר הביוכימי הגדילו משמעותית את הסיכון. לפי התוצאה, בחישוב המשוקלל של רמת הסיכון, תוצאת השקיפות "משכה" כלפי מעלה את תוצאת הסיכון של הבדיקות הביוכימיות. כלומר, התוצאה של הביוכימיה שלי אמורה להיות ברמת סיכון גבוהה עוד יותר כשעומדת בפני עצמה. האם ייתכן כי הסיבה לכך נעוצה בבדיקה לא מהימנה או לא תקינה של השקיפות העורפית? כיצד ייתכן פער שהינו כה משמעותי בין הבדיקות מבחינת רמת הסיכון?

אודה מאוד מאוד לתשובתכם

עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ענו לי אז אני שואלת שוב

הוספת תגובה

• את מצפה לתשובה ארוכה ומפורטת

ד''ר יואב פלד
    02/10/2009

הפורום איננו מקום לכך ולכן לא ענו לך
    פני לרופא הנשים שלך הוא יודע ומסוגל להסביר לך
    בגדול התשובות שלת תקינות ולא מצביעות על כך שאת בסיכון גבוה ללדת עובר עם תסמונת דאון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו