מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא ענו לי אז אני שואלת שובעדי02/10/2009
שלום
לאחרונה ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית אשר יצאה תקינה. עלי לציין שאני ובעלי יצאנו מהבדיקה בתחושה לא כל כך טובה לגבי מקצועיותו של הרופא ( סליחה על כך). לאחריה ניגשתי לבצע בדיקות סקר ביוכימי. אני יודעת שבשורה התחתונה התוצאה תקינה אך קיים פער שאינני מצ ליחה להבין את פשרו.
הנתונים שלי הם:
גיל 29.9 סיכון לפי גיל 1: 940
שקיפות עורפית:
Nuchal Test (NT) 0.99 MOM
Nuchal Test (NT) 1.2 mm
עצם האף הודגמה
סיכון לפי הבדיקה+ גיל האשה 1:5880
סקר ביוכימי ( גיל הריון 13.5)
PAPP-A 1.02 MOM
PAPP-A 3344 MiU/L
Free Beta hCG 2.42 MoM
Free Beta hCG 74.5 Ng/ml
סיכון סטטיסטי לפי גיל + שקיפות+ בדיקות ביוכימיות 1:2300
סיכון לטריזומיה 18 1:20000
על פי מספר מחקרים, הממוצע של גונדוטרופין בקבוצת הסיכון הגבוה לדאון היה 2.4 MoM בהשוואה לממוצע בקבוצה ה"נורמלית" שהיה 1.2 MoM בלבד. האם עלי לדאוג?
נראה כי תוצאות הבדיקה של הסקר הביוכימי הגדילו משמעותית את הסיכון. לפי התוצאה, בחישוב המשוקלל של רמת הסיכון, תוצאת השקיפות "משכה" כלפי מעלה את תוצאת הסיכון של הבדיקות הביוכימיות. כלומר, התוצאה של הביוכימיה שלי אמורה להיות ברמת סיכון גבוהה עוד יותר כשעומדת בפני עצמה. האם ייתכן כי הסיבה לכך נעוצה בבדיקה לא מהימנה או לא תקינה של השקיפות העורפית? כיצד ייתכן פער שהינו כה משמעותי בין הבדיקות מבחינת רמת הסיכון?
אודה מאוד מאוד לתשובתכם
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מצפה לתשובה ארוכה ומפורטת
ד''ר יואב פלד02/10/2009הפורום איננו מקום לכך ולכן לא ענו לך
פני לרופא הנשים שלך הוא יודע ומסוגל להסביר לך
בגדול התשובות שלת תקינות ולא מצביעות על כך שאת בסיכון גבוה ללדת עובר עם תסמונת דאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)