ריבוי מי שפיר קל - מודאגת מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר קל - מודאגת מאוד
    נעמה מרציאנו
    23/10/2009

אני בשבוע 37 ורופאת הנשים אבחנה אצלי מיעוט מי שפיר פתאומי (בשבוע 34 לא היה ריבוי מי שפיר).

עד עכשיו כל הבדיקות שלי היו תקינות חוץ מהעמסת סוכר 50 שיצאה גבוהה. מסיבה זו בוצעה העמסת סוכר 100 שלפי חוות דעתה של רופאת הנשים שלי יצאה תקינה. לאחר שעה הפרמטר היה 187 ורופאת הנשים טענה כי מדובר בערך תקין. מסיבה זו לא נכנסתי להגדרה של סוכרת הריונית ולא בוצע מעקב מיוחד.

מה הבירור שמומלץ לבצע כעת? היא שלחה אותי רק להעמסת סוכר 100 חוזרת.
    באינטרנט לעומת זאת, קראתי שיש סיבוכים נוספים שיתכן שגורמים לריבוי מי שפיר.. חלק הם בעיות גנטיות בעובר. אשמח לדעת באילו מחלות אפשריות מדובר.
    קראתי גם שמומלץ לבצע אקו לב לעובר. מה מחפשים בבדיקה כזו? עד כה 2 סקירות המערכות היו תקינות. בכלל כל ההריון היה תקין פרט להעמסת הסוכר הראשונה, הפרמטר השני של העמסה השניה ובדיקת הUS האחרונה שבוצעה ע"י הרופאה.

יש לציין שמשקל העובר לפי הUS תואם את גיל ההריון. הוא באחוזון 43% במשקל ולא מוערך כעובר גדול מדי. עד כמה שידוע לי זה נוגד את האפשרות של סוכרת הריונית....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד, בבקשה תשובה!!!

לונה
    24/10/2009

בUS חוזר נאמר כי יש יותר מי שפיר ממה שהרופא חשב ושהמספר הוא 320

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר פתאומי, לא מיעוט

לונה
    24/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו