מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא ברור לי איך זה עובדמירי17/11/2009
שלום
אם בידיי כמה תוצאות(בת 28 וחצי): האחת של סקר שליש ראשון 1:1800(לפי נאמר לי כי 1:1800 נשים עם אותן תוצאות יהיה לה ילד פגום חס וחלילה)
ואחכ תוצאה סקר שליש שני חלבון עוברי 1:1000(לפיו נאמר לי כי 1 מתוך 1000 נשים עם אותן תוצאות יהיה לה חו"ח ילד פגום)
ואז השקלול הכולל של שני השלישים יצא 1:6000(שחושב על ידי יועץ גנטי) (שאז נאמר לי שזה אומר ש1:6000 נשים יהיה פגום).
מה זה אומר?הרי לפי נניח רק חלבון עוברי יצא שאחת מתוך 1000 נשים כמוני יהיה לה לא עלינו חו"ח ילד פגום ואחכ בכולל יצא 1:6000 ואז נאמר כי זה 1 מתוך 6000 הנשים אז למה להאמין?בעצם על מה להסתמך ולמה?לא נכון להגיד לי שעכשיו הסיכון שלי הוא 1:1000 נשים ולא אחת ל6000?הרי אם מסתכלים רק על חלבון זה מה שיוצא?לא מובן לי ככ איך זה עובד הדבר הזה. ברור שאחת מ6000 נשים זו תוצאה טובה יותר.
חייבת שתסבירו לי כי אני לא יוצאת מהרופאים שמסבירים לי פעם ש1 מאלף נשים לפי חלבון כזה תהיה ו1 ל6000 לפי שקלול, מה נכון לגבי אז?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשוט
ד''ר דורון רוזן18/11/2009ביותר זה להסתכל מלמעלה ולהבין שכל תוצאה לחוד מספיק טובה על מנת שלא תהיה המלצה לדיקור מי שפיר. השקלולים כולם תרגילים מתמטים מסובכים ובסופם כמובן שוב תוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)