מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות ממבולבלת מאוד בשבוע 6מאי29/11/2009
לרופאים מנהלי הפורום שלום
אני בשבוע ה-6 להריון, ויש כמה דברים שמאוד מטרידים אותי ואני לא מצליחה לקבל תשובות מושכלות מאף אחד:
1. בכל ספרי ומדריכי ההריון כתוב ש"שטיפות וגינליות" אסורות. אבל לא ברור לי אם הכוונה גם לסבונים נוזליים לרחצה חיצונית אינטימית בלבד כמו "ליגיניה" או "קרפרי"? הרי נראה לי חשוב להקפיד על ניקיון האזור, לא?
2. כמו כן ידוע לי שמותר לקיים יחסי מין כרגיל, אבל אני נוטה לסבול מיובש בנרתיק ולהשתמש בג'ל KY, אז נשאלת השאלה אם החדרה של ג'ל לחות שכזה לנרתיק עשויה להוות גורם מזהם/מכניס חיידקים לרחם/מזיק לעובר?
3. א. שאלתי האחרונה היא לגבי דברים אסורים/מותרים באכילה.
א. אני נוהגת לבשל ולאכול אוכל חריף (מה שגם עוזר לי ב"פעילות המעיים" שקצת נתקעה מאז ההריון). אבל נאמר לי שאוכל חריף "מעודד צירים" ואף מומלץ לנשים מעבר לשבוע ה-40 להריונן כדי לעודד צירי לידה??? האם זו שמועה אמיתית ומאכלים חריפים אכן יסכנו את ההריון?
ב. ובמילה אחת לסיכום: משקאות דאייט, מותר או מסוכן?
הרבה הרבה תודה ואחכה לתשובתכם
מהמודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות.
ד``ר איילון לחמן01/12/2009למאי שלום.
אין שום בעיה ברחצה עם מים וסבון.אין בעיה עם אכילת אוכל שאת אוהבת בתנאי שמבושל היטב.לגבי שימוש בתכשירים אחרים,התיעצי עם המחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות.טל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)