מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר גדול מהממוצעלילך03/12/2009
שלום לכולם
אני בשבוע 34+4 להריון, בשבוע 30 ביצעתי הערכת משקל ולפי כל הנתונים (משקל,גודל ראש,אורך עצם ירך) ההריון התאים לשבוע 33+3. ביום ראשון - 29.11 ביצעתי שוב הערכת משקל שהתאימה לשבוע 36+5. יש לציין שביצעתי 3 פעמים העמסת סוכר 100 אך לא נתגלתה סכרת הריונית ולא טעיתי בחישוב תאריך הווסת האחרונה.
האם תאריך הלידה צריך להיות מחושב לפי תאריך ווסת אחרונה או לפי גודל העובר? קיים הפרש של 3 שבועות שמשנה את כל התמונה.
בנוסף, כשביצעתי את הערכת המשקל ביום ראשון האחרון משקל העובר היה 2.890 ק', בהתחשב בזה שבחודש האחרון העובר מעלה במשקל בממוצע כל שבוע 250 גר', הסיכויים של העובר להגיע למשקל של 4.00 ק' גבוהים מאוד,האם במצב כזה אצטרך לעבור ניתוח קיסרי? או שמבצעים לידה רגילה גם במשקלים של 4 ק' ומעלה?
אני מאוד מבולבלת, העובר בריא ותקין אבל הגיל והגודל שלו...
אשמח לתשובה,
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החישוב
ד''ר דורון רוזן03/12/2009לי הוסת כי זה התאים בשלב הקריטי של תחיל ההריון. אם אין סכרת לא נהוג לנתח אוטומטית גם במשקל של 4000 גר', בכל מקרה ההחלטה תיקבע כשתגיעי ללדת לפי ההערכה של הרופאים על גודל העובר, מיקומו באגן וגודל האגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)