מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכים של בדיקההריונית חרדתי06/12/2009
שלום
אני בשבוע 19 הריון ראשון, גיל 31.5 .
ביצעתי שקיפות עורפית ולאחר מכן (יום אחרי) עשיתי בדיקת דם במעבדות זר, שאלו אותי שם אם אני מעוניינת להמתין לעוד בדיקת דם בשבוע 17 ורק אז לקבל תוצאות משוקללות כי אז זה יתן לי 95% במקום 70%. הסכמתי והיום קיבלתי את התשובות.
ראשית ברצוני לשאול האם זו בדיקת INTEGRATED TEST (כדי שאקרא קצת על זה באינטרנט), ?
דבר שני הייתי מעוניינת בפיענוח התשובות למרות שאפנה למרפאה ואבקש מהרופא שיפענח לי:
תאריך לקיחת דם: 14.10.09
תאריך לקיחת דם:23.11.09
הגיל במועד הלידה: 32
משקל: 66
תאריך וסת אחרונה: 25.7.09
C.R.L (מ"מ) : 46
שבוע הריון: 17.2
PAPP-A 2.03 mIU/ml 1.30 MoM
AFP 39.5 IU/ml 0.94 MoM
hCG 30.3 IU/ml 1.15 MoM
uE3 1.24 ng/ml 1.06 MoM
INHIBIN-A 204 pg/ml 1.24 MoM
NT 1.0 mm 1.01 MoM
הסיכון לדאון (במועד הלידה)
לפי הגיל ושש בדיקות: 1:20000 >
לפי הגיל בלבד 1:750
האם אתה ממליץ על דיקור מי שפיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים.
ד``ר איילון לחמן06/12/2009שלום.
כפי שאת מבינה מהתוצאות הסיכון לתסמונת דאון הוא ממש אפסי. זהו המום הגטי השכיח ביותר לכן מנסים לגלותו.לבדיקת מי השפיר יש גם חסרונות שהיא יכולה להיגמר בהפלה.יתרונה שהיא יכולה לגלות מומים גנטיים ,נדירים אומנם,נוספים.
לשיקול דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)