עובר גדול וסימפיוליזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר גדול וסימפיוליזיס
    מירב טל
    08/12/2009

שלום רב,

אני בשבוע 36+1 בהיריון מספר 2. מזה 3 שבועות בשמירת היריון עקב כאבים חזקים בעצמות האגן בגין סימפיוליזיס. נושאת בבטני עובר השוקל 3.40 נכון לשבוע 35.
    מוטרדת מהלידה בשל ניסיון העבר. לפני כשנה ו-4 חודשים ילדתי את בני הבכור בלידה רגילה במשקל 4.190 בסוף שבוע 42. לאחר התפוגגות השפעת האפידורל חשתי בכאבים חזקים באגן ולא הצלחתי לתפקד (ללכת, להזיז את רגלי או להתהפך במיטה) הפרופסור במחלקה מיד הבחין כי מדובר בסימפיוליזיס והסביר כי עלי לנסות ללכת ועם הזמן זה ישתפר. טופלתי בפיזיוטרפיה במשך חודשיים ואכן הייתה הקלה, שבתי ללכת אך נותר כאב קטן בצד ימין באגן שהחמיר אט אט עם ההיריון השני.
    כיום אני חוששת מלשוב למצב חוסר האונים בו הייתי נתונה לאחר הלידה הראשונה, עקב הסימפיוליזיס בשילוב עובר גדול. גם היום שני הנתונים קיימים ואני תוהה מה נכון יותר עבורי.
    האם להקדים את הלידה?
    האם לקבוע ניתוח קיסרי או להמתין ללידה רגילה?
    האם יש תנוחות נוספות מלבד שכיבה על הגב אשר יכולות להקל על הלחץ באגן בזמן לידה רגילה?

תודה על זמנך,
    מירב טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר גדול וסימפיוליזיס

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס

ד''ר דורון רוזן
    09/12/2009

ממה שכתבת הבעיה כבר קיימת כך שלא נראה סביר להקדים הלידה. לא נהוג לנתח מראש במקרים כאלו באופן גורף אך ההחלטה תמיד לגוף המקרה ולכן עליך לפנות בצורה מסודרת לרופאך או לבית החולים לבקש בדיקה ודיון בסוגיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו