מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב שבועות הריון**נתי**30/09/2007
שלום...
המחזור האחרון שלי היה ב-5/5/07...מה שאומר שלפי חישוב השבועות אני צריכה להיות בשבועה ה-21...
בבדיקות האולטרסאונד הרופא אמר לי שהעוברית מפותחת בשבוע יותר מה שאומר שבוע 22...
רציתי לדעת...באיזה שבוע אני?21 או 22?
תודה ויום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב גיל היריון
ד''ר בני שכטר01/10/2007שלום נתי!
החישוב מתבצע על סמך היום הראשון של המחזור בהתאמה לגיל ההריון בבדיקת האולטרה-סאונד הראשונה שהדגימה דופק בשליש הראשון להיריון.
הם לא היה פער ביניהם של יותר משבוע, הרי שגיל ההריון נשאר לפי הוסת האחרונה. במידה והפער יותר משבוע, "מתקנים" את גיל ההריון לפי האולטרה-סאונד.
במקרה שלך זה לא רלבנטי בשבוע ההריון שבו את נמצאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
**נתי**01/10/2007מה זאת אומרת לא רלוונטי??
בבדיקת האולטרסאונד נאמר לי שהעוברית לפי הנתונים גדולה יותר בשבוע מהשבוע שהיא כביכול צריכה להיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן לא רלבנטי
ד''ר בני שכטר01/10/2007שוב שלום!
מעבר לשבוע 20, לא ניתן לשנות את גיל ההריון, אלא רק לפי מה שציינתי שתשובתי הקודמת.
כעת אם גיל העובר גדול בשבוע, מדובר בעומר קצת גדול לגילו (שמנמן קטנטן או ארוך, תלוי מה גרם לעליה, אורך הירך או היקף הבטן) ולכן זה לא רלבנטי מבחינת גיל ההריון, אלא רק למעקב אחר התפתחות הגדילה ובירור לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שלא משגעת אותך עם כמות השאלות
**נתי**01/10/2007עכשיו כשכתבת שמעבר לשבוע 20 אי אפשר לשנות את השבועות...חשוב לי לציין שעכשיו שאני בשבוע 21 אני שואלת...אבל את מה שנאמר לי בבדיקה ע"י הרופא על גודל העובר נאמר לי כשהייתי בשבוע 13...בבדיקה שגרתית של שקיפות עורפית...ושוב בבדיקת סקירת המערכות שנעשתה בשבוע ה-15..
בשבועות אלה זה כן רלוונטי...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך
ד''ר בני שכטר01/10/2007כפי שציינתי בתשובתי הראשונה, אם הפער בשבועות שציינת עולה על 7 ימים מתקנים את גיל ההיריון בהתאם לבדיקת האולטרה-סאונד ואם לא, אז גיל ההיריון נשאר לפי הוסת האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
**נתי**02/10/2007המון תודה על תשובותיך וסבלנותך...
יום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)