מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול בהריון- דחוף!!מורן23/12/2009
שלום, השבוע גיליתי שאני בהריון עדיין לא עברתי אולטראסאונד אבל לפי בדיקת הדם אני בשבוע החמישי או השישי. אני דואגת כיוון שלפני שגיליתי שאני בהריון שתיתי אלכוהול (יין) בערך פעמיים בשבוע בכמויות לא קטנות (3-4 כוסות כל פעם) בנוסף עישנתי סיגריות לא מעט- אפשר להגיד שקופסה ביום וכששתיתי עישנתי הרבה. אני פוחדת שזה יזיק לעובר. השאלה היא כמה זה יכול להזיק? האם ניתן להבחין בנזקים? במידה ויש סיכוי סביר שנגרם נזק רציני לתינוק אני אבחר בהפלה. מבקשת לדעת תשובה בדחיפות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן תשובה בנתיים עד שיענו לך
נועה24/12/2009בקשר לסיגריות- בשלב זה של ההריון אין לסגריות כלל השפעה על העובר אפילו לא קופסא ביום,אבל הריון היא הזדמנות נהדרת להפסיק לעשן... בקשר לאלכוהול : בשלבים המאוד מוקדמים של ההריון ( עד שבוע חמישי לא כולל ) אין לאלכוהול בכלל השפעה על העובר לכן כדאי לך לעשות אולטרסאונד בקרוב ולראות אולי אין לך בכלל סיבה לדאגה. בשבוע שישי כבר יש לחומרים שאת צורכת השפעה על התפתחות העובר ואלכוהול יכול להזיק לו. אני כותבת לך משום שגם אני צרכתי כמויות אלכוהול דומות למה שכתבת ( כפעמיים בשבוע כשלוש כוסות יין בכל פעם ) עד שבוע 8 שבו גיליתי שאני בהריון והפסקתי. אני קיבלתי יעוץ פרטני מהמרכז הטרטולוגי בירושלים ולפי ההגדרות שלהם צריכה כזו של אלכוהול לא מספיקה בכדי להכנס לקבוצת הסיכון להווצרות לנזקי אלכוהול רציניים לעובר, עם זאת ארצה לסייג את דברי ולהגיד כי אין ממש כמות אלכוהול אשר נחשבת בטוחה לשימוש בהריון.
ניתן לאתר רק פגיעות אלכוהול קשות בסקירת מערכות ( מומים בפנים לדוגמא ) אבל אלו נוצרים רק לנשים אלכוהוליסטיות ממש ששותות מעל חמישה משקאות על בסיס יומי. פגיעות קלות כתוצאה מאלכוהול לא ניתן לאתר כלל.
התינוק שלי בן שבעה חודשים ומתפתח " לפי הספר" זוחל, צוחק, ממלמל. לא ניכר כי לאלכוהול שצרכתי בכמויות דומות לשלך ( אפילו יותר לאורך זמן ) היתה השפעה על התפתחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול
ד``ר איילון לחמן24/12/2009למורן שלום.
התיעצע עם המרכז למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות,למרות שאם לא משיכי עם העישון והאלכוהול הסיכוי לפגיעה הוא לא גדול,בטל 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)