הלידה המתקרבת והחששות שבצידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הלידה המתקרבת והחששות שבצידה
    חסוי
    01/10/2007

שלום רב,
    ברצוני להעלות מס' שאלות:
    1. אני בשבוע ה- 39.3 להיריוני הראשון.
    לפני כשבועיים, במהלך מוניטור שהציע הרופא המטפל לבצע אחת לשבוע, נראה ציר. הרופא המליץ על בדיקה פנימית. בבדיקה נמצא כי יש פתיחה של 2 ס"מ וקיצור של 40%. האם הפתיחה והקיצור נמשכים עדיין?
    אציין שהבדיקה כאבה מאוד וגרמה לי לחששות- כך שאם הבדיקה כאבה, אזי הבדיקה בבית החולים והלידה יכאבו יותר קרוב לוודאי.
    אני יודעת שאין הרבה מה לעשות, אולם הדבר מטריד אותי מאוד.
    האם רצוי לבקש כי בבית החולים אבדק לקיצור ופתיחה פעם אחת?

2. בנוסף, כאשר אני שוכבת אני חשה בכאבים בחלק התחתון (באיזור הערווה), כך שקשה לי להסתובב מצד אל צד. כאשר אני קמה/ יושבת- הכאבים עוברים. לעיתים אני חשה אותם בהליכה, אך לא בעוצמה חזקה. ממה נובעים הכאבים והאם מדובר בצירים?
    כאשר ביצעתי אתמול בדיקת מוניטור נראו צירים, אך לא חשתי בהם כלל, למרות שהבטן התקשתה.

3. לפני כחמישה ימים בערך, כאשר התקלחתי ראיתי הפרשה חומה הנראית כמו קרום. נאמר לי שזה הפקק הרירי.
    האם הקרומים אינם שלמים? (בבדיקה שביצע הרופא לפני כשבועיים הוא מצא כי הקרומים שלמים), והאם קרומים הם בעצם שם נוסף לפקק הרירי?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשש טבעי

ד''ר בני שכטר
    01/10/2007

אבל לא צריך לצאת מפרופורציות. יהיה בסדר אל דאגה.

1.. הפתיחה כעת חסרת משמעות אבל תנאי הפתיחה שלך הם טובים (הצוואר כבר קצת פתוח ומחוק וזה עדיף על צוואר סגור ושמור.
    2. בדיקה היא לא נעימה ולעיתים יכולה לכאוב,אבל בהחלט ניתן לבדוק בצורה שלא תכאיב. בשביל זה צריך סבלנות ורוגע מצד שני הצדדים (גם את וגם הרופא/ה). לפני הבדיקה תבקשי שיבדקו אותך בעדינות ואני בטוח שהרופא/ה יהיו יותר רגישים למצבך.
    3. הפקק הרירי אולי יצא לו, אבל לא מדובר בפקיעה של הקרומים. פקיעת קרומים משמעותה "ירידת מים" וזה לא המצב.
    4. הכאבים נובעים לדעתי מהלחץ שראש התינוק מפעיל על הרקמות שסביבו. לא לדאוג אחרי הלידה הכל יעבור...

שיהיה בהצלחה ותזכרי שמאד חשובה הגישה.
    אז להגיע במצב רוח אופטימי.

ןאם במקרה את באה ללדת בבי"ח מאיר, אז אולי נפגש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו