בעיות בשילייה בזמן לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בשילייה בזמן לידה
    גלית
    31/12/2009

שלום רב,

אני בת 38 ובתחילת הריון רביעי. ילדתי שלושה ילדים בשנים 2006, 2007, 2008. בכל הלידות היתה לי בעיה עם השילייה שלא יצאה לבד. השאלה שלי מתייחסת ללידות הראשונה ושלישית אותן ביצעתי בארץ בתל השומר. כאשר עוד הייתי בחדר לידה כ-15 דקות לאחר שהתינוק יצא לפתע איבדתי את ההכרה. הובהלתי לחדר ניתוח שם הוצאה השילייה. איבוד ההכרה החדר הניתוח מאוד מפחיד אותי. יש לי תחושה של סכנת חיים ממשית.
    בלידה האחרונה הלידה עצמה היתה ממש קלה. התינוק יצא תוך כמה לחיצות קלות ללא קרע וללא בעיות. הוא יצא במשקל 4 קילו כמו אחיו הבכור. ולאחר איבוד ההכרה וההכנסה הבהולה לחדר הניתוח יצאתי עם תפרים בצוואר הרחם ועם המוגלובין 6.9 (קיבלתי מספר מנות דם עד לייצובי ונדרשתי להישאר במעקב במחלקה שאיננה יולדות).

לצורך השלמת התמונה בלידה אמצעית, אותה ביצעתי במנילה אשר בפיליפינים באופן פרטי, השילייה לא יצאה והרופאה הוציאה לי אותה ידנית. היא אמרה לי כי השילייה מפוררת ולא שלמה (דבר שנאמר לי גם בלידה הראשונה). חודשיים לאחר הלידה התברר כי חלק גדול של השיליה נשכח בפנים ונדבק אל הרחם. עברתי אאוטרוסקופיה באופן פרטי בישראל והשילייה הוצאה.

כרגע אני בהיריון רביעי ואני רוצה להבין מה הבעיה שלי בעצם ואיך אני יכולה לעזור לעצמי והימנע מאיבוד הכרה על בחדר הלידה דבר שגורם לי להרגיש שאני בסכנת חיים ממשית.

בברכה ובתודה,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשילייה בזמן לידה

הוספת תגובה

• הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה

ד``ר אריה לידור
    01/01/2010

שלום גלית
    עם הסטוריה "שלייתית" כה מרשימה כפי שאת מתארת הייתי מיעץ לך לסיים את הריוננך הרביעי בניתוח קיסרי שבמהלכו תופרד היטב השליה ובכך תנצלי מהמצב המסוכן אותו חוית ב3 לידותיך

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו