דחוף מאוד! זריקות סטרואידים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף מאוד! זריקות סטרואידים בהריון
    רונית
    03/01/2010

אני בשבוע 26 להריוני (הריון IVF לאחר שנים של טיפולים ושני איבודי הריון). החל מהחודש הלישי להריוני התחלתי להרגיש בהירדמות של הירך שהלכה והתגברה והגיעה לכך שכיום הכאבים בירך הינם בלתי נסבלים, מלווים בצריבה ועקצוצים, אינם מאפשרים דריכה על הרגל ואף איני ישנה בלילה. אני אובדת עצות. הרופא האורתופד המליץ על זריקות סטרואידים או על תרופות כגון אוקסיקונטין או דורגזיק וטען כי הללו מותרים בזמן הריון. אני מאוד מפחדת מזה ובעיקר מהזריקות אבל כבר לא מסוגלת לסבול את הכאב.
    האם תרופות אלה מותרות או ביש חחש, ולו הקטן ביותר, שייגרמו נזק חלילה לעובר?

אודה מאוד מאוד לתשובתכם.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר דורון רוזן
    03/01/2010

כל תרופה שנלקחת על ידך עשויה לעבור גם לעובר. בין הסטרואידים ישנה כאלה שעוברים יותר ואחרים שכמעט לא עוברים. התרופות האחרות הן נרקוטיותת ועלולות להרדים את העובר כך שפחות רצויות בדרך כלל.
    מציע שתשוחחי על כך עם האורטופד ושהאם יש לו ספקות שיתיעץ עם הרופא המטפל שלך בטרם רישום התרופה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על תשובתך המהירה!

רונית
    03/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

רונית
    03/01/2010

מהן שמות התרופות שציינת אשר אינן נספגות כמעט בכלל לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו