חלבון עוברי/מי שפיר בתאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי/מי שפיר בתאומים
    דניאלה
    14/01/2010

שלום רב!
    אני בת 37 זהו הריון ראשון לאחר שנים רבות של טיפולים בהם עברתי 11 טיפולי IVF ו2 הפלות (עקב העדר דופק ובשני שק הריון ריק). כעת אני בהריון עם תאומים ביכוריונים ביאמניוטים על פי הרופא המטפל ביצעתי שקיפות עורפית שהיתה תקינה 1 מ"מ בשניהם. לציין שסקירת מערכות שבוצעה ע"י ד"ר אחירון הייתה תקינה לגמרי.
    עקב הקושי הרב בכניסה להריון הרופא המטפל המליץ לחשוב על אי ביצוע מי שפיר למרות שגילי מאפשר זאת מחשש לפגיעה בהריון יקר זה, וביקש שלפני ההחלטה נבצע סקר משולש למרות שאינו מדויק בתאומים. התוצאות של הבדיקה היו:גיל הריון לפי וסת אחרונה 17.3, גיל הריון על פי אולטרסאונד-18.2 גיל מחושב על פי IVF 17.5.
    AFP-0.83 MOM
    AFP34.89 ng/ml
    hcg1.67 mom
    hcg34.85 u/ml
    estriol 0.74 mom
    estriol1.14 ng/ml
    כביכול כל התוצאות נמצאות בטווח של הנורמה למרות שזה ממוצע מחושב בין שני העוברים ואין לדעת איזה עובר הפריש מה, אך למרות שזה בנורמה הסיכון לתסמונת דאון יוצא גבוה
    maternal age related risk 1/208
    risk age+giochem 1/101
    אבקש את ייעוצכם בקשר לצורך בביצוע בדיקת מי שפיר לנוכח התוצאות .אני מפחדת מהסיכונים שבבדיקה זו במיוחד שמדובר בדקירה כפולה ומחשש לפגיעה בהריון שהגיע בקושי רב בלשון המעטה.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון כזה יקר ואת מבקשת יעוץ בפורום

ד''ר יואב פלד
    15/01/2010

לדעתי עליך להתיעץ עם הרופא שעליו את סומכת מכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו