עוד שאלה חשבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה חשבוה
    גליה
    16/01/2010

שלום רב,

פניתי אליכם בעקבות הפסקת הריון ראשון שבוע מאוד מתקדם בשבוע 36.

הפסקנו הריון בעקבות מי שפיר מאוחר שגילה טרנסלוקציה 22 ו11 לעובר דה נובו, כלומר אנו ההורים לא נשאים הקריוטיפ שלנו יצא תקין+ ממצא של עצמות קצרות לעובר ששברו אחוזונים מאחוזון 50 שבוע 22 לאחוזון 10 שבוע 31.

ההחלטה היתה קשה מאוד אולם היות ואנו לא נשאים והמבנה הגנטי שלנו תקין המליצו לנו בתה"ש להפסיק מיידית את ההריון.

רציתי לדעת, אני כל הזמן שואלת עצמי מדוע ההריון הזה לא נפל?הרי באופן עקרוני אם יש בעיה בכרוזומומים או משהו ההריון נופל לא?המחשבות הקשות הן לאור כך שההריון היה כמעט בסופו והעצב הוא רב, הריון כזה היה אמור ליפול לצורך העניין ופשוט לא נפל זו שאלתי?הרבה היה לי יותר קל אם היה נופל ולא הייתיי יודעת את הסיבות ומבררת עליהם כעת, כי מפחדת מאוד מההריון הבא.איך קורה דבר כזה?

בבקשה תענו לי.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה חשבוה

הוספת תגובה

• בעיה כרומוסומלית

ד``ר אריה לידור
    17/01/2010

שלום לילך
    צר לי על האופן בו הסתיים הריונך
    למרבה הצער לא כל מום כרומוסומלי בעובר מסתיים בהפלה טבעית - והלוואי והיה כך. ראי לדוגמה תינוקות הנולדים עם תסמונת דאון למשל . מאידך דואג הטבע "להפיל " את אותם ההריונות בהם קיימת בעיה כרומוסומילת שלא מאפשרת חיות.

הצלחה בהריונותיך הבאים
    ד,ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו