הריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומים
    נא.84
    17/01/2010

שלום רב,

אני בהריון שני, שבוע 6+6, בשבוע ששי ויומיים הייתי אצל רופאת הנשים, היא ראתה דרך האלטרה סאונד שמדובר בשני שקי הריון, באחד מהם נצפה דופק ובשני לא, היא ציינה בסיכום ביקור שמדובר בתאומים שאחד מהם כנראה לא מתפתח... גם לי היא ציינה שלרוב מדובר בעובר שלא מתפתח ( היא ציינה שהיא רואה שק חלמון גדול דבר שלרוב מעיד על חוסר התפתחות) , השאלה שלי היא מהו הסיכוי לכך שייראה דופק עוד זמן מה? ז"א האם באמת חייב להיות דופק בזמן הריון זה "ששה שבועות"? או שישנו סיכוי להופעת דופק יותר מאוחר? ומה עם שק החלמון שהיא מתארת כגדול? האם באמת זוהי אינדיקציה לעובר שלא מתפתח?

ואם בכלל אחד משני התאומים לא התפתח האם הוא הולך להשפיע על השני לרעה? או שזה לא קשור כי מדובר בשני שקים ולא בתאומים בשק הריון אחד?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• תאומים

ד``ר אריה לידור
    17/01/2010

שלום לך
    בשבוע בו בצעת את האולטרה סאונד מקובל לראות דופק ולראיה הוא אכן ניצפה באחד העוברים.
    לעתים קיים קושי בהדגמה אופטימלית ולכן חשוב לחזור על בדיקת האולטרה סאונד בפער של שבוע.
    שק חלמון " גדול" יכול להיות מלווה בהגברת סיכון להפלת אותו עובר לו שייך שק חלמון זה
    לכן אמליץ על אולטרהסאונד בקורת

בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו