היפוך מצג עכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוך מצג עכוז
    א
    19/01/2010

שלום
    אני בשבוע עם שליה קדמית 34 והעובר במצב עכוז ומבוסס באגן.
    הומלץ לי לא לנסות היפוך חיצוני ולכן אני מנסה תרגילי היפוך ביתיים (שכיבה עם הישבן מורם למעלה ותנועות של האגן בצורה זו). שאלותי הן:
    1. האם יכולה להישקף סכנה לעובר גם אם הוא מתהפך לבד בעקבות תרגילים אלו? אם חבל הטבור מפריע לו להתהפך באופן טבעי אולי לא כדאי שאעשה את התרגילים?
    2. אם העובר מצליח להתהפך ואני ממשיכה את התרגילים (רק בעוד שבועיים US נוסף) האם סביר כי זה יגרום לו לחזור למצג עכוז?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוך מצג עכוז

הוספת תגובה

• תשובה לגבי טיפול מצג עכוז

מיכל קסםהלידה
    20/01/2010

שלום
    רצוי להיות במעקב ,אם נעשה טיפול למטרת היפוך התינוק,
    מלבד תירגול תנוחות ,יש אופציות אלטרנטיביות נוספותו והן: דיקור סיני, חימום ע" עשב המוקסה, שימוש בדימיון מודרך, הומיאופטיה ,רפלקסולוגיה, היליניג, כל השיטות הללו נמצאו בטוחות לשימוש
    ואינן מפעילות שימוש בכוח או מגע בבטן, הן עובדות על הגישה שלתת לתינוק את הכוח לעשות זאת לבדו, השימוש בתנוחות של עמידת שש והגבהת האגן, נמצאו יעילות במיוחד כדי לאפשר מרחב לתינוק ויכולת להסתובב רק במידה ויש לו את כל הנתונים האחרים לעשות זאת, עמידת שש מאד בריא לתרגל בהיריון, היא עוזרת לתיפקוד של הכליות, מורידה לחץ של הרחם והתינוק,
    אם התינוק מסתובב למצג ראש לבדו, לרוב אינו מסתובב שוב ,אלא אם יש ריבוי מי-שפיר או שיש הפרעה כלשהיא, כגון חבל טבור קצר, אני אישית יש לי ניסיון רב בעבודה עם מצגי עכוז,
    וכל מקרה לגופו, ויש אין ספור סיבות לתופעה -למעוניינות אפשר לבדוק באתר קסם הלידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכוז

ד''ר דורון רוזן
    20/01/2010

סביר שאם מבוסס לא יתהפך בכל מקרה. אם כן יתהפך באופן טבעי זו הדרך הבטוחה ביותר ואז מאוד לא סביר שיחזור לעכוז
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו