מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות העובר.אפרת29/01/2010
שלום רב,
אני בת 36 בקירוב, וכעת סיימתי את השבוע ה-29 להריוני השלישי (לאחר 2 הריונות ו-2 לידות תקינים). את תנועות העובר אני מרגישה באופן ברור, ובמהלך רוב שעות היום, אך לעיתים התנועות המורגשות הינן כמו תנועות עווית/פרכוס ומאוד מהירות, לעומת תנועות ברורות אחרות של הזזת איבר זה או אחר (כמו יד/רגל, ראש/ישבן).
האם ייתכן שמשהו לא תקין ויש סיבה לדאגה, או שמא התנועות המהירות והקופצניות שמדאיגות אותי הינן נורמליות לחלוטין?
(אומנם מאז ההריון האחרון שלי חלפו 7 שנים, אך אינני זוכרת תנועות מעין אלו).
האם יש דרך לבדוק זאת? יש לציין כי שתי סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר תקינה
אודה לתשובתכם,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד``ר אריה לידור29/01/2010שלום אפרת
חשוב להרגיש בתנועות אותן אכן את מרגישה. קשה לאפיין את תנועות אלו ולומר מה תקין ומה לא. בכל מקרה אם את חשה בהפחתה בתנועות או לחלופין הגברתם בצורה קיצונית פני להבדק. ניתן לבצע אולטרהסאונד ולצפות במהלכו בתנועות ואפילו לבצע ניטור עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אפרת29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)