רנטגן במהלך הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רנטגן במהלך הריון
    נטלי
    03/02/2010

שלום,

רציתי לדעת עד כמה מסוכנים צילומי רנטגן (הרבה צילומים, בערך 15) בתקופת ההריון?
    נודע לי רק אתמול (אחרי שעשיתי בדיקה ביתית להריון) שאני בהריון.
    מחזור האחרון היה ב-31.12.09, ימי ביוץ היו בין תאריכים 8-9.01. רנטגן עשיתי בתאריך 20.01.
    יומיים ברציפות לפני הרנטגן עשיתי בדיקה ביתית להריון והתשובה היתה שלילית, לכן הייתי בטוח שאנני בהריון במהלך הרנטגן.
    האם זה מסוכן? האם צריך להפסיק את ההריון בגלל רנטגן שעשיתי? האם יתכן שנכנסתי להריון לא בתאריכי ביוץ אלא לאחר רנטגן? תוך כמה זמן ניתן לזהות הריון בערכה ביתית להריון? אם נכנסתי להריון בימי ביעוץ, האם אחרי שבוע היתה מראה בדיקת הריון ביתית תוצאה חיובית?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רנטגן במהלך הריון

הוספת תגובה

• רנטגן

ד``ר אריה לידור
    03/02/2010

שלום נטלי
    ניתן לזהות הריון על פי בדיקה שתוצאתה חיובית כבר 10-12 יום מהביוץ. בהיות התוצאה שלילית בטרם הרנטגן לא סביר שהיתה השרשת עובר במועד ביצוע הרנטגן. פרט לכך לא ברור מהי כמות הקרינה הכללית שנחשפת אליה ולאיזה אזור בגוף
    בברכה והצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו