תפקודי כבד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד גבוהים
    הילה
    22/02/2010

שלום,
    אני בשבוע 38 והיום הייתי אצל הרופא. הרופא אמר על תפקודי הכבד שלי שהם גבוהים וביקש שהעשה בדיקת תפקודי כבד שוב. הערכים היו-
    GOT -ast: 37
    GPT-ALT:39

שאלתי את הרופא מה זה אומר והוא אמר שאם הערכים יעלו עוד אז צריך ליילד... חוץ מזה לא הסביר לי עוד. רציתי לדעת:
    1. מה המשמעות? האם יכולה להיות פגיעה בעובר?
    2. ליילד בקיסרי או בזירוז?
    3. אני מבצעת בדיקת דם נוספת ביום ה', הרופא שלי לא יהיה לראות את התוצאות עד יום ב' הבא.
    אם הערכים יהיו גבוהים יותר כדאי לפנות כבר ביום ו' לבי"ח? פשוט אני מודאגת שלא יהיו בעיות...
    תודה מקרב לב,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד גבוהים

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד``ר איילון לחמן
    22/02/2010

לליאת שלום.
    הקטע של תפקודי הכבד הוא לגבי הבריאות שלך.זה אינו פוגע בעובר. לא ציינת הסיבה שבצעת הבדיקות.האם כשגרה או עקב בעיה כלשהי.העליה היא לא גבוהה. בקשר לשאר השאלות התיעצי עם רופאך המכיר כל התמונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

הילה
    22/02/2010

תודה על המענה המהיר...
    הבדיקות בוצעו כחלק מבדיקות שגרתיות..
    האם יהיה כדאי לפנות למיון אם תחול עלייה בתפקודי הכבד? הרופא שלי לא יהיה כדי להתייעץ איתו, רק רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד

ד``ר אריה לידור
    22/02/2010

שלום ליאת. הערכים שציינת הינם מעט מאד מוגברים מעחל הגבול העליון התקין שהוא 35 . ראשית יש לחזור על בדיקות אלו ולהוסיף גם תפקודי כבד אחרים וכן גם ס.ד. כולל טרומבוציטים לבדוק לחץ דם וחלבון בשתן. במידה ואכן הערכים יעלו יש לפנות לבית חולים.
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו