מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה טבעית לאחר 2 ניתוחים בחםק23/02/2010
שלום ד"ר!
ב2004 עברתי ניתוח להסרת מיומה – המיומה הייתה בגודל 3.5*4.5 באספקט האחורי של הרחם צמוד לצוואר(סגמנט תחתון). הניתוח לא כלל חדירה לחלל הרחם( וזה פרט חשוב כי אם הייתה חדירה לחלל הרחם הייתי חייבת ללדת בקיסרי, אבל כאן לא הייתה).
הרופא שניתח אותי בזמנו אמר לי שלא תהיה לי בעיה ללדת, אך בלידה הראשונה שלי הגעתי לבית חולים בו אפילו לא בדקו אותי וטענו שאני חייבת קיסרי כי הרחם שלי יקרע בשעת הצירים כי המיומה הייתה גדולה.
הניתוח לא היה בלפרוסקופיה.
הרופא המטפל שלי לפני הלידה הראשונה אמר לי שהכל תלוי במדיניות הבית חולים.
עכשיו אני בהריון שני, אני לא רוצה ללכת לקיסרי. האם אני חייבת או אפשר לנסות לידה רגילה?
האם ניתוח הוא חובה? לא תהיה לי עזרה בבית ויש לי ילדה בת שנתיים+תהיה תינוקת חדשה ואני לא יודעת איך אצליח לתפקד אחרי ניתוח נוסף...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה טבעית
ד``ר אריה לידור23/02/2010שלום קרן
לאחר 2 ניתוחים רחמיים ( גם אם במקומות שונים על פני הרחם) קיימת החלשת דפנות הרחם באופן כלליי. אני הייתי מיעץ לך ניתוח קיסרי חוזר להריונך הנוכחי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר לשאול שאלה בהמשך?
ק24/02/2010החלשות דפנות הרחם תגרום בהכרח לקרע ברחם? זאת סטטיסטיקה מסויימת, לא? אני יודעת שבלנ"ק רגיל הסטטיסטיקה עומדת על 1-0.5% אז ב2 ניתוחים? זה מקפיץ את האחוזים מאד מאד גבוה?
אני יודעת( משוטטות באינטרנט ומחקרים קטנים שערכתי) שיש סכנות רבות גם בניתוח קיסרי חוזר (סיבוכים כמו הדבקויות וכו...)וכן השלכות לגבי ההריון הבא.
האם אני יכולה לנסות להתחיל לידה רגילה? או שהסיכויים שמשהו יקרה כ"כ גבוהים שאני צריכה לוותר?
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)