זיהום בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום בדרכי השתן
    דנית
    23/02/2010

שלום רב,
    אני בת 30 בשבוע 25 להריוני הראשון.
    גילו לי דלקת בדרכי השתן עם חיידק עקשן בשם citrobacter koseri בשבוע 14.
    מאז טופלתי בצפורל למשך 10 ימים ולאחר הפסקה ותרבית חוזרת שיצאה שוב חיובית (עם אותו חיידק) טופלתי באוגמנטין למשך שבוע.
    תרבית שתן אחרונה שוב יצאה חיובית עם אותו חיידק ארור. אני חייבת לציין שהדלקת אסימפטומטית ולולא הבדיקות לא הייתי מודעת לקיומה.
    היום עשיתי US כליות ושלפוחית והרופא אמר לי שישנן נקודות לבנות בכליות שיכולות להצביע על פיילונפריטיס והרחבה קלה של הכליה בצד ימין (אני הבנתי שהדלקת התפשטה לכליות).
    במקביל אני מחכה שיחזרו אלי מהמרפאה להריון בסיכון גבוה שלשם הפנה אותי רופא המשפחה.
    לפני שבועיים הייתי אצל אורולוג שהמליץ על טיפול מונע של מקרודנטין100 מ"ג פעם ביום למשך חודשיים. עדיין לא התחלתי לקחת את התרופה מכיוון שאני מחכה למרפאת הריון בסיכון גבוה שיגידו לי מה לעשות.
    אני עדיין לא מרגישה דבר.... אבל אני מאוד מפחדת כי אני יודעת שזה יכול לגרום ללידה מוקדמת והרבה בעיות אחרות.
    בינתיים, מה אני יכולה לעשות? האם לפנות למיון?
    תודה מראש,
    דנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בדרכי השתן

הוספת תגובה

• זיהום בדרכי השתן

ד``ר אריה לידור
    23/02/2010

שלום דנית
    צודק האורולוג שלך
    במידה והחיידק רגיש למקרודנטין הייתי מיעץ לך להתחיל טיפול של 100 מ"ג - 3 פעמים ביום לשבוע לאחר מכן לבצע תרבית שתן חוזרת ולהמשיך ולטפל על פי התוצאות
    בהצלחה
    ד"ר ריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו