מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות עוברתנועות עובר02/03/2010
היי,
אני בשבוע 25 להריוני השני (הקודם iufd 21 ממצא יחיד שיליה בהאחזות וולמנטוזית)
יש לי שאלה לגבי תנועות העובר, בשבוע שעבר חשתי את תנועות העובר באופן ברור וחד וכמה פעמים ביום זה נמשך בערך 5-4 ימים ומאז ישנה מגמה שונה אני מרגישה בתנועות אך צריכה להתאמץ בנוסף יש תנועות חדות וברורות אך הן ספורות.
אוס שנעשה אתמול היה תקין, השיליה קידמית גבוהה, העובר היה במצג ראש והראו לי תנועות שאני לא חשה. הרופא שלי טוען ששינויים כאלו יכולים להיות אך אני לא רגועה כלל ועדיין חוששת.
יש לציין שבעקבות ההריון קודם אני נוטלת אספירין 100 מג, למרות תפקודי קרישה תקינים וישנה מיומה בדופן הרחם כ- 3 סמ.
האם ישנם בדיקות נוספות שניתן לבצע? מה יכול להיות הגורם לשינויים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד``ר אריה לידור02/03/2010שלום לך
תנועות העובר משתנות לאורך ההריון בעוצמתם מיקומם ותכיפותם. ככלל כל הפחתה בתנועות מחייבת פנייתך לרופא לשם בדיקה. רצוי לספור תנועות בהיותך נינוחה לאחר שאכלת ושתית בתדירות של 3 תנועות בחצי שעה או 6 בשעה. כמו כן אמליץ על מעקב במסגרת מרפאת הריון בסיכון לאור עברך המיילדותי.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)