מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידה טבעית לאחר 2 ניתוחים ברחםק05/03/2010
שלום ד"ר!
שאלתי בעבר את אותה שאלה, אבל אחרי שקיבלתי את דוח הניתוח התברר לי שרשמתי פרטים מוטעים, אז אני מנסחת שוב את השאלה(אם אפשר? זה ממש חשוב לי)
ב2004 עברתי ניתוח להסרת מיומה –השגתי לפני כמה ימים את דוח הניתוח ונכתב שם:
שרירן בודד באספקט האחורי של גוף הרחם צמוד לצוואר- 6 ס"מ (וזה בניגוד למה שכתבתי מקודם שהמיומה הייתה4.5*3.5-כי ככה זה כנראה נראה לפי האולטרסאונד), ללא ממצא חריג אחר.
פתיחת בטן בחתך (לא הבנתי את המילה -הכתב לי היה ברור :-) ) נתגלה הממצא הנ"ל. השרירן נכרת ללא פתיחת החלל.(וכשמפורט על התפר לא הבנתי את הכתב).
הרופא שניתח אותי בזמנו אמר לי שלא תהיה לי בעיה ללדת, אך בלידה הראשונה שלי הגעתי לבית חולים(נהריה) בו אפילו לא בדקו אותי וטענו שאני חייבת קיסרי כי הרחם שלי יקרע בשעת הצירים כי המיומה הייתה גדולה.
הרופא המטפל שלי לפני הלידה הראשונה אמר לי שהכל תלוי במדיניות הבית חולים.
עכשיו אני בהריון שני, אני מאד לא רוצה ללכת לקיסרי. האם אני חייבת או אפשר לנסות לידה רגילה?
יש לי ילדה בת שנתיים בבית ואני לא יודעת איך אני אטפל זה אחרי ניתוח( ואין לי עזרה) וגם ידוע לי שאחוז הסיבוכים בקיסרי(במיוחד קיסרי חוזר)די גדולים.
אני יודעת שמומלץ לי לעבור ניתוח קיסרי(לפני שהוצאתי את דוח הניתוח) השאלה מה מסכן אותי יותר? האם נסיון ללדת טבעי יסכן אותי מאד?( גם אם הלידה תהיה מנוטרת וכמובן שאחתום על הטפסים המסירים אחריות המצוות הרפואי) כי אני יודעת שאחוז הסיכויים של הקרע רחם לאחר ניתוח קיסרי הוא 0.5-1 אחוז והשאלה עד כמה הניתוח של המיומה משפיע על האחוזים האלה.
אני ממש אובדת עיצות....
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה ללדת בניתוח קיסרי
ד''ר יואב פלד05/03/2010ככה זה הכי בטוח
אין טעם לקחת סיכון כפול גם צלקת מהניתוח הקיסרי הקודם וגם צלקת מכריתת המיומה
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר עוד שאלה?
ק06/03/2010אני יכולה לחכות עד תחילת הצירים ואז לבוא לניתוח? בניתוח הקודם לא היו לי צירים קודם לכן גם לא היה לי חלב 5 ימים וזה ממש פגע לי בהנקה( שלא הצליחה בגלל זה בסוף ומאד חשוב לי להיניק).
ועוד משהו קטן: האם הסיכון בלידה טבעית מאד גדול? אני ממש בטראומה מהניתוח הזה, היה לי מאד קשה וזה הדבר האחרון שהייתי רוצה לעבור שוב. אני יודעת שגם בקיסרי( ויותר בקיסרי שני) יש הרבה סיכונים לסיבוכים וגם זה מאד מרתיע אותי...
תודה על הסבלנות והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לעבור הניתוח בשבוע 38 וכמה
ד''ר יואב פלד06/03/2010ימים
לא כדאי להמתין לצירים - אז יש אפשרות של קרע ברחם - במקרה זה את מסכנת את חייך ואת חיי העובר
אין לך מה לפחד מהניתוח
שתהיה לידה קיסרית בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, זה מפחיד
ק06/03/2010תודה רבה על התשובה.
לצערי אני אלך לניתוח. כ"כ רציתי להמנע ממנו כי אני די בטראומה מהניתוח הקודם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה כ"כ למהר לחתוך?
ק07/03/2010זאת הבעיה שעל כל סכון קטן דוחפים אישה לניתוח בעל סיכונים גדולים יותר.
הסיכונים של ניתוח קיסרי חוזר גדולים מהסיכון שלה לקבל קרע ברחם.
יש לפחות 2 בתי חולים בארץ שיתנו לה ללדת טבעי ויחסכו ממנה את הניתוח הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)