צריכה דחוף עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה דחוף עזרה
    יפעת
    14/03/2010

אני בשבוע 8 מתחילת ההריון הבטא קרטעה.
    היום הבטא 11800 כששלושה ימים לפני היתה 10100 .
    הפרוגסטרון בתחילת ההריון היה גבוה 120 ולאט ירד ל-80 .
    הרופא נתן לי אטרוגסטן 2 כדורים ליום בוקר וערב.
    פעמיים אולטראסואנד שבוע 6 + שבוע 7 תקין יש עובר+דופק ומתאים בדיוק לשבוע.
    בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הרופא ביקש ממני לא לשמוח כל כך (יש לציין שאני אחרי שלוש הפלות אחת שבוע 6 השנייה שבוע 14 והשלישית שבוע 8 ).
    שאלתי את הרופא למה לא לשמוח? והוא ענה שכשהבטא נמוכה ולא מכפילה את עצמה כראוי אזי ייתכן ויש בעיה כרומוזומית דהיינו במקרה הכי גרוע תסמונת דאון!!!!
    אני לא מצליחה לתפקד אחרי דברים אלו ולא כל כך יודעת מה לעשות?
    לא רוצה להגיע לשבועות מאוחרים ואז לקבל את הבשורה המרה?
    ומצד שני האם באמת ההסתברות שמדובר בתסמונת דאון כשהבטא נמוכה מאוד ולא מכפילה את עצמה כראוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה דחוף עזרה

הוספת תגובה

• אנא תשובה בדחיפות

יפעת
    14/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא שמישהו יענה

יפעת
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

יפעת
    16/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה.

ד``ר איילון לחמן
    16/03/2010

ליפעת שלום.
    לגבי רמת הבטא,אין מה לקבוע על פי בדיקה אחת שלא עלתה כראוי.ממש לא.יש להמשיך לעקוב. לגבי תסמונת דאון ,עוד שבועיים תוכלי לבצע בדיקת שקיפות עורפית ולדעת יותר מה הסיכויים.
    נאחל לך הצלחה רבה עם ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשבוע 8

ד``ר אריה לידור
    17/03/2010

שלום לך
    קודם כל מציע לך לשמוח כל עוד קיים דופק עוברי בכל בדיקה. בהמשך תבצעי (כמו כל אשה הרה) את השקיפות העורפית ביוכימיית טרימסטר ראשון סקירת מערכות ותבחין משולש(חלבון עוברי) ובאם תרצי גם דיקור והכל כדי להעריך הסיכון לתסמונת דאון
    בהצלחה
    ד"ר אריהה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו