אשמח לעצה מהד"ר... תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעצה מהד"ר... תודה
    טלי
    22/03/2010

שלום רב,
    לפני כשבוע וחצי עשינו סקירת מערכות מאוחרת במהלכה נתגלתה קשת ימנית בלב העובר.
    נשלחנו לעשות אקו לב עובר בו נאמר לנו שאכן מדובר בקשת ימנית אך לא נמצאו מומים והרגיעו אותנו שאם אין מומים אז כנראה שהכל בסדר. נשלחנו לייעוץ גנטי אח"כ כדי לבדוק האם בעקבות הממצא החדש יש צורך בבדיקת מי שפיר.
    היועץ הגנטי המליץ לנו לעשות מי שפיר ופיש (או משהו כזה) כדי לבחון האם יש חוסר בחלק מכרומוזום 22.
    היום אני בשבוע 23 + 5
    היועץ הגנטי המליץ לנו לחכות עם הדיקור לשבוע 30 בערך (בגלל הנושא של שרידות העובר מחוץ לרחם במקרה הצורך) ורופאת הנשים שלי אמרה שאין טעם לחכות עד אז ושאם חס וחלילה נצטרך הפלה בעקבות תוצאות הבדיקה כדאי שזה יהיה כמה שיותר מוקדם כי ככל שמחכים זה הרבה יותר קשה פיזית (וכמובן גם נפשית)..
    אנחנו ממש מבולבלים ולא יודעים האם לחכות (ואם כבר לחכות אז למה לא לחכות לשבוע 34 שהתינוק יותר בשל) או למהר ולעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר???
    שאלה נוספת- רופאת הנשים שלי אומרת שאחר כך,בהנחה שלא נמצא שום דבר חריג בבדיקת מי השפיר, זה נחשב הריון בסיכון גבוה (בגלל הקשת) ... האם זה נכון? אף אחד אחר לא דיבר איתנו על זה..

בבקשה- זקוקה לעצה אמינה.....
    תודה רבה,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה מהד"ר... תודה

הוספת תגובה

• דיקור

ד''ר דורון רוזן
    22/03/2010

ביצוע דיקור בשלב בו את נמצאת בעייתי בגלל הסיכון לירידת מים ובעקבותיה לידה מוקדמת בשלב בו סיכויי השריגדות הטובה של העובר אינם גבוהים. לכן ההמלצה של היועץ הגנטי לדיקור בשבוע 30. עדיף לא מאוחר יותר שכן ככל שמתמהמהים גדל הסיכוי שתהיה לידה מוקדמת (מסיבה ללא קשורה) ואז יתפספס הדיקור.
    זו ללא ספק דילמה קשה וההחלטה מתי לבצע תלויה מאוד בסיכוי למצוא ממצא לא תקין בדיקור - ככל שגבוה יותר כן הנטיה לא לדחות. מה הסיכוי במקרה שלך אינני יודע - זו שאלה שעליך להפנות שוב ליועץ הגנטי. סביר שאם המליץ על דיקור מאוחר שהוא חושב שהסיכוי אינוגבוה אך עדיף לבדוק בברור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו