עובר גדול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר גדול
    דקל
    11/04/2010

שלום, אני בשבוע 39 להריוני נשלחתי ע"י רופאת הנשים שלי למיון יולדות מכיוון שהעוברית שלי גדולה. לפי האולטרסאונד האחרון שערכו לי בבית החולים לפני כשבוע העוברית שוקלת כ-4200 . בבי"ח נשאלתי אם אני מעוניינת ללדת בלידה רגילה או בניתוח קיסרי וכמובן שהעדפתי את האפשרות הראשונה. ביום שני הקרוב אני צריכה לגשת שוב לבי"ח לביקורת ושם לאחר הערכת משקל חוזרת אולי יעשו לי זירוז. (ברצוני לציין כי אין לי סכרת הריונית ובלידה האחרונה שלי ילדתי תינוקת במשקל של 3670 )
    שאלתי היא האם כדאי לחכות וללדת את התינוקת בזמנה או לבצע זירוז?האם יש איזה שהוא סיכון לעובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר גדול

הוספת תגובה

• עובר גדול.

פרופ' אייל ענתבי
    11/04/2010

שלום דקל.

ההחלטה על אופן הלידה כאשר משקל התינוק מוערך בכ-4200 ק"ג היא החלטה מורכבת שדורשת התייחסות למס' גורמים, קיים סיכון בניתוח קיסרי אך גם קיים סיכון של כליאת כתפיים בלידה רגילה.
    יש להעריך את הסיכונים ,אלו מול אלו ,ולהגיע להחלטה פרטנית תוך שיתוף שלך בכל הנתונים.
    זירוז הלידה במצבים אלו שנוי במחלוקת עקב הסיכונים להלן.
    אני ממליץ שתתיעצי ותקבלי את כל המידע במקום בו את אמורה ללדת.

בהצלחה ובברכת לידה קלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו