מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה בהריוןמירי13/04/2010
שלום
אני בת 26.5 בהריון הראשון שלי, עד עכשיו ב"ה אין סיבוכים ובעיות. אנחנו מתכננים לטוס לאמריקה כאשר היה בשבוע ה-26 להריוני.
רציתי לדעת האם יש סיכון בטיסה ארוכה בהריון, לי או לעובר? אנחנו לא רוצים לקחת סיכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון.
פרופ' אייל ענתבי13/04/2010שלום רב,
מצ"ב תשובה לשאלתך שצירפתי מקטגוריית שאלות ותשובות נפוצות מהאתר האישי שלי:
האם מותר לאישה בהריון לטוס?
אישה בהריון אשר אינה סובלת מבעיה רפואית כללית או מילדותית אכן יכולה לטוס, תוך נקיטת אמצעי זהירות בדומה לאישה אשר אינה בהריון. הסיכונים לעובר מהקרינה הקוסמית לה נחשפים בזמן הטיסה נחשבים זניחים. טיסה בהריון נחשבת די בטוחה ולא נמצאה עלייה בסיכון למחלות מילדותיות אצל נשים אשר טסו במהלך ההיריון. מרבית חברות התעופה מאפשרות לנשים לטוס עד השבוע ה 36 להריון. חלק מהחברות דורשות מכתב מהרופא לאישור גיל ההיריון.
טיסה אינה מומלצת לנשים הסובלות ממחלה כללית או סיבוך בהריון אשר יכול להחמיר בטיסה או להוביל למצב המצריך טיפול דחוף. יש לזכור כי עיקר מצבי החרום בהריון מתרחשים בשליש הראשון או השלישי, לכן עדיף לטוס בשליש השני.
טיסות ממושכות הכרוכות בחוסר תנועה יכולות להיות קשורות להתפתחות קרישי דם. טיפולים מונעים לקרישי דם כוללים: ישיבה נוחה, שימוש בגרביים אלסטיות, הנעת הרגליים, לבישת לבוש קל ושאינו לוחץ, תנועה במטוס לפרקים, ושתייה מרובה.
בזמן הטיסה ייתכנו תזוזות חריגות של תא הנוסעים עקב זרימת אויר טורבולנטית. לפיכך מומלץ לחגור חגורת ביטחון במהלך כל הטיסה. את החגורה יש לחגור מתחת לבליטת הבטן. כדאי גם להימנע משתיית משקאות מוגזים לפני הטיסה ובמהלכה. זאת כיון שהגזים מתרחבים בעת השהייה בגבהים ויכולים לגרום ללחץ בטני ולכאבים.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)